Blic

ZAPUCALI IZ ZASEDE I UZELI 150.000 DINARA

- GORICA STAMENKOVI­Ć

Vozač kurirske službe AKS Dejan Jocić (51) opljačkan je u Kuršumliji nakon što je kombijem upao u zasedu koju su mu dvojica pljačkaša postavila na putu. Pljačkaši su mu blokirali put ogromnim kamenim gromadama i pucnjavom iz pištolja oteli torbicu sa službenim novcem i dokmentima.

Policija iz Kuršumlije vrlo brzo je uhapsila obojicu napadača, rođenu braću I. V. (23), sa prebivališ­tem u Nišu, i S. V.(21), iz Kuršumlije, kod kojih su pronašli opljačkan novac, kao i oružje iz kojeg je pucano tokom napada na vozača AKS-A.

Oružana pljačka dogodila se na samo dva kilometra od centra Kuršumlije, u Ulici dr Melgarda, uzanoj i krivudavoj, koja jednim delom ide kroz šumu. Dejan Jocić, vozač i kurir AKS-A, već pet godina isporučuje pošiljke na ovom području. Ne sluteći šta može da mu se dogodi, krenuo je ka adresi za isporuku, koja je, kako će se ispostavit­i, bila lažna.

- Trebalo je da predam pošiljku na adresu u Ulici dr Melgarda, pa sam pozvao naznačeni telefonski broj. Navodni primalac mi je rekao da je na poslu i da ćemo se čuti oko isporuke posle 15 časova, ukoliko budem u Kuršumliji. Ništa nisam posumnjao, pogotovo što me je taj čovek pozvao posle 15 časova i rekao da će njegova žena da me sačeka na putu i da njoj predam pošiljku - priča Dejan Jocić, vidno uznemiren i dan posle pljačke.

Jocić se kurirskim kombijem uputio na naznačenu adresu ne bi li sreo navodnu ženu i predao joj pošiljku, međutim, na putu nije bilo nikoga.

- Prošao sam taj deo puta koji vodi kroz šumu, ali nikoga nije bilo na putu da čeka pošiljku. Pozvao sam ponovo tog čoveka, ali je telefon najpre bio nedostupan, da bi se ubrzo javio i rekao da je žena navodno zaboravila da izađe i da se vratim, a on će me čekati na kraju ulice.

Okrenuo sam kombi i pošao da se vratim. Međutim, naleteo sam na ogromno kamenje nasred puta, koje nije bilo tu kada sam pre toga prošao. U momentu sam stao jer nisam mogao da prođem kombijem.

Tada su, pucajući iz pištolja, iz šume izletela dvojica pljačkaša, sa fantomkama na glavi, jedan sa pištoljem ruci, a drugi sa bejzbol palicom. - Silovito su otvorili vrata vozila i pokušali da mi strgnu torbicu sa novcem i dokumentim­a koja mi je bila preko ramena, neprestano vičući i preteći. Jedan od njih je uhvatio za remen torbice koja mi je bila preko ramena i počeo da vuče, pa ponovo opalio iz pištolja, dok je drugi pretio palicom. Oteli su mi torbicu, u kojoj je bilo oko 170.000 dinara službenog novca i sva moja lična dokumenta. Ponovo su pucali iz pištolja i obojica su pobegla u šumu - priča Jocić.

U stanju šoka i pod jakim stresom, Jocić je nekako

uspeo da obavesti kuršumlijs­ku policiju, koja je vrlo brzo izašla na teren. Jociću je ukazana medicinska pomoć u kuršumlijs­kom Domu zdravlja.

+2Par sati nakon razbojništ­va, inspektori kuršumlijs­ke policije priveli su razbojnike, rođenu braću I. V. i S. V., kod kojih su pronašli preko 150.000 dinara,

gasni pištolj, bejzbol palicu, rukavice i fantomke. Iako su u početku negirali da su počinili pljačku, kada su im predočeni dokazi, obojica su u policiji priznali počinjeno krivično delo. Određeno im je zadražavan­je do 48 sati, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti predati Osnovnom javnom tužilaštvu u Kuršumliji.

n

 ??  ?? Dejan jocić bio je žrtva Dvojice Drumskih lopova
Dejan jocić bio je žrtva Dvojice Drumskih lopova
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia