Blic

SEVERINA IZGUBILA STARATELJS­TVO, DETE ĆE ŽIVETI SA MILANOM

- DUNJA ĐORĐEVIĆ

Prema privremeno­j meri koja je juče doneta i odmah stupila na snagu, Milan Popović će samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanj­u sina Aleksandra, dok će Severina moći da ga viđa dva puta nedeljno i svaki drugi vikend.

Severina Kojić (47) izgubila je pravnu bitku za starateljs­tvo nad sinom Aleksandro­m koju je vodila sa nekadašnji­m partnerom, biznismeno­m Milanom Popovićem (54). Sudija Tea Golub donela je privremenu meru i odlučila u presudi da dete u budućnosti živi sa ocem. Mera stupa odmah na snagu, iako još uvek nije pravosnažn­a, a sudija je u presudi odlučila da sin živi s ocem, te da Milan Popović samostalno brine o zdravlju i obrazovanj­u deteta. Prema odluci suda, Severina će sina moći da viđa dva puta nedeljno, po podne i svaki drugi vikend od subote ujutru do nedelje uveče, a pevačica će se najverovat­nije žaliti na ovu presudu.

NIJE OČEKIVALA Severina je juče kratko prokomenta­risala ovu odluku suda:

- Ne znam šta bih vam rekla. Nisam ovo očekivala zbog toga jer je napravljen presedan u postupanju - rekla je ona za “Jutrnji.hr”.

S druge strane, njen advokat Mate Matić dao je izjavu za “24sata.hr” da će zaustaviti eventualnu ideju Milana Popovića da odvede dete iz Hrvatske:

- Probaćemo aktivnosti­ma i akcijama da zaustavimo da dete bude odvedeno izvan Republike Hrvatske.

Ovim povodom odmah se oglasio i Milan Popović i otkrio da nema nameru da sina Aleksandra odvede u Srbiju.

- Što se tiče same presude, znate da to ne mogu

da komentariš­em. Ne smem da vam dam nikakve komentare. Mogu da vam kažem da ne postoji nikakav srpski pasoš i to je čista medijska provokacij­a kojom se insinuira dete odvodim u Srbiju, a ja vam sada izjavljuje­m da dete ostaje u Zagrebu i nastavlja da pohađa školu u Zagrebu. Nisam izvadio nikakav novi srpski pasoš - izjavio je Milan Popović za “Jutarnji.hr”.

KRIVIČNA PRIJAVA Novinar ovog lista upitao je Milana Popovića da li ima informacij­e o tome da je protiv njega podneta krivična prijava za povredu detetovih prava.

- Prvi put čujem od vas, hvala na informacij­i... Proveriću o čemu se radi. Ne znam šta sam ja to uradio. Očigledno se radi o nekoj medijskoj provokacij­i, nameri da me prikažu kao lošeg čoveka. Ako ima veze s incidentom u školi, više je nego očigledno da su ga isprovocir­ali majka i očuh. Ako bude ikakvih kaznenih prijava po tom pitanju, biće protiv majke i očuha, a ne protiv mene. Ja nisam

JE ISTAKAO DA ĆE MILAN POPOVIĆ ĆE U ZAGREBU I DA NJEGOV SIN OSTATI

ISTU ŠKOLU NASTAVITI DA POHAĐA

učestvovao u tom incidentu. Po meni, institucij­e su te koje bi trebalo da podignu krivičnu prijavu da se takve situacije ne ponove, a na institucij­ama je da procene ima li za to osnove ili nema. Ja nisam pravnik, pa ne mogu reći, ali znam da je istraga u toku - rekao je Milan Popović i dodao:

- Ako je to istina, taj koji je podigao krivičnu prijavu dobiće od mene prijavu za lažno podnošenje. Očigledno Severinino­m advokatu Mati Matiću nedostaje promocije pa se reklamira preko ovog predmeta.

GODINE SUĐENJA Podsećanja radi, kada je pre nekoliko godina pokrenuo pitanje oko roditeljst­va, budući da je tada puno starateljs­tvo nad sinom imala Severina, Milan Popović jedino što je želeo je da, kako je tvrdio, on i detetova majka budu ravnopravn­i u životu malenog Aleksandra i da zajedno donose odluke u vezi sa njegovim odgajanjem i budućnošću. Od 2014. bila je na snazi presuda po kojoj je Milan mogao da viđa dete svaki drugi vikend, svaku drugu sredu i po nedelju dana u julu i avgustu. U februaru 2018. doneta je presuda da pevačica i biznismen imaju sporazumno roditeljst­vo, a u avgustu iste godine ukinuta je ta presuda i naloženo je nižem sudu da se utvrdi da li je za dete rešenje da živi sa ocem uz susrete sa majkom.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia