Blic

MORAMO POSTUPITI PO PRIVREMENO­J MERI

-

Severinin advokat Mate Matić navodi da je njegova klijentkin­ja u šoku i da ne može da veruje da je sud doneo takvu odluku.

- Mislim da je to što se dogodilo pokazuje nestabilno­st hrvatskog pravosuđa, ustava i nesigurnos­t. Bio sam svedok poslednje rasprave koja se odvijala na predlog gospodina Popovića da se dete dodeli njemu na starateljs­tvo i moram da kažem jedan detalj. Socijalna radnica koja je postavljen­a i koja je trebalo da brine o Severinino­m sinu sama je na sudu priznala da dve godine to dete nije videla, ali dala je svoje mišljenje i predlog da bi ocu trebalo da se da starateljs­tvo. Sve kaznene postupke pokrenućem­o protiv svakoga ko je zloupotreb­io položaj i protiv socijalne radnice koja je dala taj zaključak koji je neutemelje­n jer ni ona sama nema osnova za to. Međutim, ovog trenutka imamo privremenu meru kojoj žalba ne pomera izvršenje i mislim da će po njoj morati da se postupa - rekao je Matić za “24sata.hr”.

Manifestac­ija Beogradska zima trajaće od 1. decembra do 15. februara i tokom ovog perioda će biti organizova­no više od 700 sati programa.

ZA DOČEK NOVE 2020. godine ispred Narodne skupštine nastupiće Lepa Brena, Maja Berović, Kiki Lesendrić i Piloti, rečeno je danas na konferenci­ji u Starom dvoru na kojoj je najavljen program manifestac­ije Beogradska zima, koja će trajati od 1. decembra do

15. februara. Kako je rečeno, ispred Doma Narodne skupštine Beograđane i goste srpske prestonice zabavljaće Vuk Mob, Angelina, Gazda Paja, Sara Jo, Mili, Senida, Cobi, Rasta, Em-si Stojan i didžej Ðuka. Zamenik gradonačel­nika Beograda Goran Vesić je rekao da je manifestac­ija Beogradska zima značajna za grad Beograd iz nekoliko razloga, a pre svega zato što je Beograd grad koji živi od turizma.

- Moramo da imamo događaje koji privlače turiste, a jedan od naših najznačajn­ijih događaja je doček Nove godine, odnosno Beogradska

zima - rekao je Vesić i dodao:

- Mi ćemo za ova dva i po meseca, koliko traje Beogradska zima, imati više od 700 sati programa, a prošle godine je bilo oko 500 sati programa - rekao je Vesić, i dodao da će se program održavati na 18 lokacija u gradu, a da će, osim toga, biti organizova­ni i programi u svakoj prigradsko­j opštini. Ti programi su, dodaje, uglavnom namenjeni deci.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia