Blic

STANKOVIĆ TRENER OMLADINACA U INTERU

- PETAR LAZIĆ

STRAHINJA PAVLOVIĆ

OMLADINSKA KARIJERA

SENIORSKA KARIJERA

REPREZENTA­CIJA

Pola godine nakon „patke” da nije kadar za napore u klubu kao što je Lacio gde nije prošao lekarski pregled, pola Evrope se otima za Strahinju Pavlovića.

Nije puno vremena prošlo otkako je krajem avgusta ove godine stigla neočekivan­a vest iz Rima, pregovori Lacija i Partizana su propali. I dobro je po crnobele što Kalaba tada nije potpisao jer bi u Humsku došlo tek oko pet i po miliona evra, a sada se licitira ciframa koje su duplo veće od te, čak i više. Vratio se iz Rima, zaigrao protiv Moldea kada su crno-beli ušli u Ligu Evrope i dodatno sebi podigao cenu sjajnim

DEJAN STANKOVIĆ I definitivn­o preuzima ulogu u Interovoj akademiji za mlade igrače, a potvrda je došla sa Tviter naloga italijansk­og kluba.

U objavi se navodi i čime će se srpski as baviti u „Apijanu Đentileu”, trening bazi nerazura, o čemu je najviše nagađano. Kako stoji, biće zadužen za razvoj individual­nih tehnika mladih igrača. Na to je odmah partijama u evropskom takmičenju.

Italijani su tada plasirali priču kako su u Vila Margeriti problem bile crte na EKG izveštaju otkucaja mladog fudbalera, a iz Humske su odgovorili da su ipak to bile cifre. Direktor Partizana Miloš Vazura je poručio kako je Strahinja Pavlović apsolutno zdrav, već je došlo do problema u pregovorim­a oko novca. Par dana kasnije Pavlović je potpisao ugovor, ali ne sa Lacijom, već novi petogodišn­ji u crno-belom domu. Tako se zahvalio klubu koji ga je afirmisao i zagarantov­ao mu zaradu, dobru zaradu prema svemu sudeći.

Čak i Lacio još uvek želi da angažuje srpskog štopera, ali je red sada duži neko letos, a Rimljani u bogatoj konkurenci­ji nisu mogli da pariraju. Prvi je do talentovan­og fudbalera stigao Monako sa kojim bi trebalo da u januaru Pavlović potpiše ugovor, a timu se priključi na leto 2020. tokom priprema za sledeću sezonu pošto odigra u Humskoj na pozajmici još šest meseci. Trebalo bi da izdanak Partizanov­e škole postane drugi najskuplje plaćen fudbaler na novoj funkciji: dejan stanković crno-belih, nakon Mateje Kežmana koji je 2000. otišao u PSV za 27 miliona maraka, što je 13,5 miliona evra. Na račun kluba iz Humske bi trebalo da legne deset miliona dolara, a osmocifren­e sume su zaista prava retkost u srpskom fudbalu.

- Beskrajno sam srećan što sam potpisao novi ugovor sa mojim klubom, jedan veliki podstrek da se fudbalski usavršavam i pružim maksimum na svakom polju, te dostojno prezentuje­m crno-bele gde god da se nalazim tada je rekao Pavlović.

Odlične igre srpskog štopera ispraćene su svugde gde se prati fudbal, pa je tako Pavlović uvršten u konkurenci­ju 40 tinejdžera za prestižnu nagradu Tutosporta “Golden boj”, kao jedini fudbaler iz Superlige Srbije u toj konkurenci­ji.

nreagovao i sam Stanković zahvalivši svom voljenom klubu.

Deki je u Interu završio fudbalsku karijeru 2013, potom je bio pomoćnik Stramačoni­ju u Udinezeu, da bi se vratio dve godine kasnije kao asistent Mančiniju. Stanković je u međuvremen­u bio angažovan u UEFA kao konsultant predsednik­a Čeferina, ali su mu odela očigledno dosadila, uželeo se trave i kopački i sada se vraća na „izvorište”.

Zanimljivo je da sva tri njegova sina treniraju u Interovoj školi.

n

 ??  ?? strahinja pavlović je uvršten u konkurenci­ju 40 tinejdžera za prestižnu nagradu tutosporta „golden boj” kao jedini fudbaler iz superlige srbije u toj konkurenci­ji
strahinja pavlović je uvršten u konkurenci­ju 40 tinejdžera za prestižnu nagradu tutosporta „golden boj” kao jedini fudbaler iz superlige srbije u toj konkurenci­ji
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia