Blic

PREMIJUM ČIP U TELEFONU SREDNJE KLASE

Upečatljiv dizajn i četiri sočiva na glavnoj kameri dovoljna su da se obrati pažnja na novi Huawei telefon. Kad se tome doda da je u njemu njihov najjači čipset, onda stvari postaju još zanimljivi­je.

- ANA LAĐAREVIĆ

Huawei Nova 5T stigao je i na domaće tržište i ne možemo, a da ne proverimo kako izgleda nova srednja klasa sa potpisom kompanije Huawei. U pitanju je dosta upečatljiv telefon pre svega zahvaljuju­ći dizajnu koji je Huawei već usavršio jer uspešno koriste igranje bojama. Inače, telefon je dostupan u tri boje Crush Blue, Black i Midsumer Purple koji je bio na našem testu.

Da u pitanju nije samo šminka, pokazuju i ostale karakteris­tike telefona koji dolazi sa 6,2-inčanim displejom zadovoljav­ajućeg kvaliteta, ali i sa 6 GB RAM i

128 GB memorije (ovog puta bez opcije da se ona i proširi). Tu je glavna kamera koja ima četiri sočiva ispraćena veštačkom inteligenc­ijom - kamera od 16 MP sa superširok­ougaonim sočivom, ultra HD kamera od 48 MP, kamera za merenje dubine polja od 2MP i makrokamer­a od 2 MP. Četiri AI kamere Huawei Nova 5T imaju jasnu podelu zaduženja. Glavna, ultra HD kamera od 48 MP uparena sa Kirin 980 nezavisnim ISP i AI supernoćni­m algoritmom daje fotografij­e visokog kvaliteta i u uslovima slabog osvetljenj­a. Tu su i prepoznatl­jive jače nijanse koje idu uz Huawei uređaje, a ukoliko želite prirodniji izgled slika, imate i tu opciju, dovoljno je isključiti vivid mod.

Prednja kamera je smeštena u gornji levi ugao, pa je u obliku rupe, a ne useka, tako da je ekran maksimalno iskorišćen, zapravo čak 98,4 odsto prostora celog tela telefona je otišlo na displej.

Ono što je posebno impresivno

jeste čip na kom radi ovaj telefon. On je isti kao onaj smešten u premijum modelu Mate 30 Pro, pa telefonu daje neophodnu brzinu, ali i efikasnost, što se najbolje oseća kod igranja 3D igrica

visoke rezolucije. To je verovatno i udarna prednost ovog telefona koji zvanično jeste smešten u srednju kategoriju (cena je nešto jača i iznosi 55.000 dinara), ali po svojim performans­ama lako može na crtu i jačim premijum modelima.

Telefon ima Supercharg­e, tehnologij­a brzog punjenja baterije, pa je za 30 minuta puna do 50 odsto. Baterija ima kapacitet od 3.750 mah

 ??  ?? senzor za otisak prsta je smešten sa strane i reaguje bez ikakvih zastoja
senzor za otisak prsta je smešten sa strane i reaguje bez ikakvih zastoja
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia