Blic

ZA KOGA SU RAĐENI PASOŠI

-

JOVAN VUKOTIĆ Škaljarski klan

U zatvoru u Srbiji zbog lažnog pasoša. Crna Gora tražila njegovu ekstradici­ju, jer ga sumnjiči za dva pokušaja ubistva. Dovođen u vezu i sa zaplenom 135 kilograma kokaina u Atini kada je uhapšen Martin Matijaševi­ć, koji ima dvojno srpsko i hrvatsko državljans­tvo.

IGOR DEDOVIĆ Škaljarski klan

Osumnjičen da je učestvovao u pokušaju ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića u martu 2016. u Kotoru, zbog čega je za njim crnogorsko pravosuđe raspisalo međunarodn­u poternicu. Srpski istražitel­ji ga povezuju sa švercom više od tone kokaina u Rumuniji.

DRAGAN PEČURICA Škaljarski klan

Baranin blizak Jovanu Đuroviću, šefu barskog dela Bojovićeve grupe, koji je nedavno ranjen u Amsterdamu.

KRSTO VUJIĆ Škaljarski klan

Ovaj Novljanin preživeo je tri atentata, a poslednji 22. septembra prošle godine kada su u njega pucali iz snajpera u blizini pogrebnog poduzeća u Meljinama.

DAMIR MELJOVIĆ Kavački klan

Uhapšen u Parizu sa 69 kilograma kokaina. Navodno je kum Radoja Zvicera, vođe “kavčana”. Osim hrvatskog, imao i falsifikov­ani srpski pasoš.

MILOŠ RADONJIĆ Kavački klan

Istaknuti član kavačkog klana, uhapšen u julu u Novoj Gradiški kada je na osnovu falsifikov­anog dokumenta pokušao da izvadi pasoš. Bio na meti škaljarsko­g klana.

PERO LALIČIĆ Kavački klan

Uhapšen u Šibeniku u avgustu ove godine, a policija u Crnoj Gori sumnjiči da je ubio Bogdana Milića, bliskog škaljarsko­m klanu.

MITAR MARKOVIĆ Kavački klan

Uhapšen sa Laličićem, a tereti se za podsticanj­e na ubistvo.

STEVAN AGBABA Slobodni strelac

Početkom ovog meseca u Engleskoj osuđen na 12 godina zatvora zbog šverca 22 kilograma kokaina, vrednog tri miliona funti. Uhapšen je u junu ove godine pod lažnim imenom Aleksandar Uljarević, a svojevreme­no u Novom Sadu bio osumnjičen za pokušaj ubistva Dragana Jovanovića Gidre, vođe navijača FK Vojvodina. Prethodno je godinama terorisao i građane Sremskih Karlovaca.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia