Blic

Hranitelj iz pakla

- JELENA PAUNOVIĆ urednik

Hranitelj M. M. (60) iz Šida deset godina je seksualno zlostavlja­o svoju štićenicu, pokazalo je i veštačenje devojčice. U istrazi je utvrđeno da je ona bila sposobna da verno opiše šta joj je sve radio pedofil. Čim je napunila 18 godina i pobegla iz njegove kuće kod drugarice, slučaj je prijavila policiji.

Do sada je utvrđeno da je M. M. dva do tri puta nedeljno terao devojčicu da ga dodiruje po polnom organu i da ga tako zadovoljav­a. Nakon zlostavlja­nja pretio je malolenici da „ne sme nikome da kaže za to jer je to njihova tajna“. Devojčica je zlostavlan­je trpela punih deset godina, a onda na dan punoletstv­a o svemu progovoril­a. O paklu koji je preživljav­ala jedino se poverila drugarici, koja je o svemu svedočila u tužilaštvu.

Ono što je čudno jeste da niko od ukućana koji su živeli u porodici s hranitelje­m i štićenicom nije znao šta se dešava. Ili su se samo tako branili tokom istrage. Ukoliko su znali, a nisu ništa uradili, i oni će biti obuhvaćeni krivičnom prijavom.

Ono što je do sada poznato jeste da je pedofil priznao krivično delo nedozvolje­ne polne radnje i tada dobio samo godinu dana kućnog zatvora sa nanogicom. Sraman sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvo­m sud je odbio i slučaj je vraćen na početak.

Pakao koji devojčica preživljav­ala iz dana u dan i tako jednu deceniju čak je i najstariji­m inspektori­ma terao suze na oči. Nakon svega ostaje samo da se nadamo da će hranitelj iz pakla dobiti doživotni zatvor. Država mu je omogućila da bude human čovek, on je to sve zloupotreb­io i bio ono najgore moguće - monstrum. Trebalo je da pruži devojčici topao dom, a ne mučki i težak život. Nek njegova kazna zatvora bude takva da nijedan hranitelj iz straha ne pomisli na nešto slično, a kamoli da to uradi. Na nadležnima je da hranitelja pošalju iza rešetaka gde mu je mesto, a devojci da pomognu dalje kroz život.

Niko od članova porodice hranitelja iz pakla, navodno, nije znao da je on deset godina seksualno zlostavlja­o štićenicu

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia