Blic

PREŽIVELA SAM I ŽELIM DA STANEM NA SVOJE NOGE

-

Pucanj. Ništa nije rekao, samo je ušao unutra i izvadio pištolj. I onda: pucanj! Nisam osetila bol, samo crvenilo na butini. Svesna sam. Prvo što mi pada na pamet nije da bežim, nemam kud, već da spustim taj pištolj, a onda je usledio drugi pucanj, treći, pa četvrti...

Taj 28. februar 2018. mladoj Marini Minić (30) promenio je sve. Njen partner ispalio je u nju četiri hica dok je bila na svom radnom mestu u cvećari, a zatim je i sebi oduzeo život. Ona je tada bila u veoma kritičnom stanju.

Danas sedimo preko puta Marine, nasmejane, vedre, staložene, spremne da govori o svom iskustvu. Ona je žrtva nasilja, osoba sa invalidite­tom koja svakog dana uči iz početka da živi. Ona je nasmejana, herojina kojoj je sada potrebna naša pomoć.

SVAĐE, SVAĐE...

- Saša i ja smo bili u vezi nekoliko godina, a poslednjih godinu i po dana smo živeli Četiri metka iz pištolja ispalio je u Marinu pomahnital­i Saša, zbog čega je ona trenutno nepokretna i u invalidski­m kolicima zajedno. Sve je teklo normalno manje-više. Ubrzo su krenuli loši dani. Svađe, pa pomirenja, novčani problemi, sukobi. Želela je budućnost sa njim, pa je podigla i kredit kako bi opremila kuću u kojoj su živeli. Da bi otplatila kredit, počela je da radi dodatni posao. Pre podne radila je u cvećari na Bežanijsko­m groblju, a po podne u cvećari u Zemunu. Ipak, to nije zaustavilo svađe, a Saša je počeo sve više da pije... - Počeo je strašno da me vređa. To su bile psovke, galama, taj period je bio strašan - prepričava Marina.

T E Ž O M J A Kleknuo je na moj grudni koš i lupao mi šamare iz sve snage - opisuje Marina te T I trenutke. Ona objašnjava da nikada nije bila jedna od onih žena koje će to oprostiti.

- Dva dana sam bila kao biljka. Onda sam presekla. Otišla sam kod roditelja i ispričala im šta se dogodilo. Prva reakcija je bila da prijavimo policiji. Ja sam ih ubeđivala da to ne uradimo, računajući da on ima dvoje dece iz prvog braka, da njih mora da prehrani - ne zastajući govori Marina. Nakon toga, otišla je kod njega sa porodicom po svoje stvari. Tada mu je rekla da je ne progoni, jer će ga prijaviti i on je uvervao da neće. Ipak...

STOPA S

PRVE BATINE

Onda su došle Zadušnice, a sa njima jedno veče koje je promenilo sve.

- Pretukao me je krvnički. Bila sam cela u modricama.

E

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia