Blic

Sjajni Beron i Braun, Zvezda skuvala Z

- PETAR LAZIĆ Dvorana: Gledalaca: Zenit Sudije: 16:20 / 24:17 / 7:14 / 11:14 C. zvezda

Košarkaški rolerkoste­r u Kazanju koji nije doneo mučninu crveno-belima, već pobednički osećaj. Crvena zvezda je uspela da ostvari prvu pobedu u jednoj evroligašk­oj utakmici u Rusiji, sedmu ove sezone u elitnom takmičenju.

Presudan je bio treći period u kom je sam Bili Beron imao više poena od celog tima Zenita, Rusi su postigli sedam, a Amerikanac devet. Takva četvrtina je i bila potrebna Crvenoj zvezdi koja je značajno pala u drugom periodu.

Crvena zvezda je dobro otvorila utakmicu i imala potpunu kontrolu tokom prvog perioda. Dobar zalet uhvatio je Beron koji je postigao prvih sedam poena crveno-belih na utakmici i povukao saigrače u početnim momentima. Ubrzo mu se pridružio i Lorenco Braun, ali i Vladimir Štimac koji je na startu utakmice imao doprinos od četiri poena.

Međutim, druga četvrtina je bila pravi horor za prvaka ABA lige. Skoro pola četvrtine, odnosno više od četiri minuta srpski tim je bio bez koša. Do tog momenta su košarkaši Zenita nanizali 13 poena i došli do veoma dobre prednosti. Na kratko se Zvezda probudila, ali je usledio novi period u kom jednostavn­o gosti nisu mogli do koša. Surovo je Zenit kažnjavao promašaje u tim momentima, ali su i Rusi u jednom momentu stali. Izabranici Dragana Šakote su opet na krilima Berona i Brauna uspeli da se vrate i imali minus od svega tri poena na poluvremen­u što je bilo odlično uzeći obzir dešavanja od nekoliko minuta ranije.

Treći kvartal bio je potpuno u znaku trojkaškog učinka Zvezde. Ređali su se koševi izvan linije 6,75 kao na traci, a najznačajn­iji bili su Beronovi koji je opet imao jednu od „onih“utakmicama u kojim mu čuvari i sa obe podignute ruke jednostavn­o nisu mogli ništa.

Ništa bolje nije igrao Zenit ni u poslednjem periodu koji Crvena zvezda opet nije otvorila kako treba. Skoro pola kvartala i tada gostujući košarkaši nisu mogli do koša, onda je jedno vreme pogađao samo Braun, ali nije bilo odgovora sa druge strane. Ekipa Zenita je za 20 minuta košarke u drugom poluvremen­u imala svega 18 poena.

Izvanredno je odigrao Bili Beron sa 26 poena, pogodio je Amerikanac pet trojki a šutnuo samo jednu više. Braun nije šutnuo nijednu trojku, ali je za dva pogodio devet puta iz duplo više pokušaja i ubacio 18 poena. Vrlo značajna pobeda crveno-belih koji su ovako napravili korak ka timvima koji se nalaze u grupi konkurenat­a za donji dom mesta ka narednoj rundi - bilo je 65:58.

 ??  ?? dragan šakota je neprestano delio savete igračima pored terena
dragan šakota je neprestano delio savete igračima pored terena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia