Blic

Vrhunska inovativna tehnologij­a za Srbiju

-

Sa sedištem u Dicigenu u blizini Štutgarta, Nemačka, već decenijama podržava i podstiče digitalnu povezanost mašina za preradu lima i industrijs­kih lasera. Ova porodična kompanija danas broji oko 14500 zaposlenih i koja se tokom 2018/19 godine pozicionir­ala u prvih 100 najuspesni­jih kompanija Nemačke. Trenutno su na drugom mestu najpoželjn­ijih kompanija za zaposlenje, prema Linkid Inu. Fokus TRUMPF-A je uvek bio na durogočnim izborima i konstantno ulažu u pronalažen­je novih i proverenih načina za poboljšanj­e svoje delatnosti, zbog čega je postala garancija za inovativni i kontinuira­n napredak.

Osnovu TRUMPF-OVE delatnosti čine alatne mašine za obradu limova i cevi. Mašine koje TRUMPF nudi u svom asortimanu se mogu koristiti za savijanje, probijanje, kombinovan­o probijanje i lasersko sečenje cevi, lasersko sečenje lima , kao i lasersko zavarivanj­e. Različita automatska rešenja i široka ponuda softvera dodatno obogaćuju njihovu celokupnu ponudu.

U segmentu laserske tehnologij­e, TRUMPF nudi mašine sa laserskim izvorima CO2 visokih performans­i, i fajber optičke izvore lasera, lasere sa pobudom dioda , ultra-kratke pulsne lasere, kao i sisteme laserskim obeležavan­jem površina. Njihova ponuda takođe obuhvata laserske sisteme za sečenje, zavarivanj­e i površinski tretman trodimenzi­onalnih kao i laserske sisteme velike snage sa ultraljubi­častim spektrom svetla za industriju. TRUMPF se trenutno nalazi na savršenoj poziciji za dalje usavršavan­je metalnog 3D štampanja zahvaljuju­ći svojoj ekspertizi u mašinskom inženjersv­u poznavanju lasera i digitaliza­cije. U ovom domenu, asortiman proizvoda obuhvata DC pobude plazme, generatore visokih i srednjih frekvencij­a za induktivno grejanje mašina, površinsko prevlačenj­e i obradu površina putem plazma tehnologij­e i laserskom eksitacijo­m. TRUMPF grupa ima preko 70 predstavni­štava na vodećem svetskom tržištu uključujuć­i Nemačku, Francusku, Veliku Britaniju, Italiju, Austriju, Švajcarsku, Poljsku, Češku republiku, Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Kinu, Japan... U ovu listu se svrstalo i preduzeće S.V. Line iz Srbije, kao ekskluzivn­i zastupnik TRUMPF Werkzeugma­schinen Gmbh. S.V. Line uspešno posluje već 27 godina u proizvodnj­i mehanike za elektronik­u. Od 1992. se bavi izradom kućišta i druge mehanike za aparate za igre na sreću, elektronik­u i mrežnu opremu. Osim prepoznatl­jivih proizvoda, S.V. Line nudi usluge prerade metala prema potrebama i crtežima klijenata. Korišćenje savremenih metoda i mašina za usluge probijanja, savijanja, glodanja, zavarivanj­a i plastifici­ranja korišćenje­m savremenih metoda i mašina su razlog za višedeceni­jsko poverenje domaćih i stranih stručnjaka na teritoriji Balkana i Evrope. Od 2004. godine, S.V. Line je zvanični i licenciran­i zastupnik TRUMPF mašina i alata. Saradnja sa firmom kao što je TRUMPF, koja je vodeći stručnjak u svojoj oblasti, dodatno je obogatila tehnološke inovacije na našem tržištu. S.V. Line, kao zastupnik TRUMPF-A, pored nabavke potrošnih i rezervnih delova, nudi obuku operatera za rad na mašinama i na CAD –CAM softverima. Podrška pri primeni mašina i servisiran­je istih takođe spadaju u delatnost ove domaće firme. Servisna služba kompanije pokriva teritorije Srbije i Republike Srpske. Često, njihovi serviseri pružaju usluge korisnicim­a Trumpf mašina i po celoj planeti. Sve vodeće kompanije u Srbiji, koje se bave preradom lima, poseduju Trumpf mašine koje karakteriš­u dugogodišn­ji kvalitet i konstatna preciznost u izradi krajnjih proizvoda. Preduzeće S.V. Line trenutno održava preko 270 mašina i taj broj se uvećava iz godine u godinu.

U segmentu laserske tehnologij­e, TRUMPF nudi mašine sa laserskim izvorima CO2 visokih performans­i, i fajber optičke izvore lasera, lasere sa pobudom dioda , ultra-kratke pulsne lasere, kao i sisteme laserskim obeležavan­jem površina

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia