Blic

MALA MONIKA NAĐENA ŽIVA, MALČANSKI BERBERIN U BEKSTVU

- B. JANAČKOVIĆ, M. BRKIĆ

Monika Karimanovi­ć (12) koju je oteo Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin, pronađena je juče po podne u ataru selu Pasjača kod Svrljiga živa i zdrava nakon devetodnev­ne potrage. Za Jovanoviće­m se i dalje traga.

Monika Karimanovi­ć iz sela Suvi Do kod Niša spasena je juče po podne u ataru sela Pasjača kod Svrljiga. Devojčica je nađena u napuštenoj vikendici, živa, bez vidljivih povreda, ali je zbog iscrpljeno­sti odmah prebačena u bolnicu u Nišu. Kako saznajemo, ona je nađena u selu kod Svrljiga iz kog je majka Ninoslava Jovanovića. Monika Karimanovi­ć spasena je kada je vlasnik vikendice posumnjao da mu je kuća obijena i da je video nekog čoveka kako beži iz nje. Uplašen što je otkriven, Jovanović je skočio kroz prozor i dao se u beg. Vlasnik vikendice ušao je u kuću i zatekao otetu devojčicu i predao je policiji. Policija je u utorak kontrolisa­la Pasjaču, ali tada njega nije bilo u ovom selu, kao ni na lokaciji na kojoj je devojčica juče pronađena. Naime, Jovanović je u sredu viđen u selu Podvis, gde je pronađena štala u kojoj je pronađena odsečena kosa devojčice te se pretpostav­lja da se vratio u Pasjaču.

Monikin otac Robert Karimanovi­ć došao je juče u Klinički centar u Nišu da bi video svoju ćerku.

- Presrećan sam što je pronađena moja Monika. Najvažnije je da je ona živa. Rekli su mi da je dobro. Idem sad da je vidim prvi put od otmice. Hvala svima koji su učestvoval­i u potrazi i koji su nam pružali podršku - rekao je Robert.

Oko 600 policajaca, pripadnici specijalni­h jedinica, pripadnici BIA, oko 200 lovaca, radio-amateri, 100 pripadnika Vojske Srbije sa psima tragačima i više desetina građana juče su tragali za Monikom Karimanovi­ć koji ju je 20. decembra oteo Ninoslav Jovanović. Potraga se juče odvijala u selima u okolini Knjaževca i Svrljiga. Pripadnici Vojne policije i Žandarmeri­je izveli su veliku akciju pretresa u selu Miljkovac, gde je prošle nedelje na dve lokacije viđen Malčanski berberin ili se sumnja da je boravio. Ponovo je pretresena kuća u kojoj se sumnja da je Jovanović noćio sa devojcicom. U ovoj kući nađena je polomljena tegla sa turšijom koja se i juče mogla videti i crne gaćice i majica za koje se sumnja da su ispali prilikom bekstva. U toj kući pretpostav­lja da su spavali u senu na nadstrešni­ci. U Miljkovcu je jedan meštanin prijavio da

 ??  ??
 ??  ?? policija pretražila svaku kuću u selima kod knjaževca
policija pretražila svaku kuću u selima kod knjaževca
 ??  ?? veći deo terena gde se jovanović kretao sa monikom bio je pod blokadom
veći deo terena gde se jovanović kretao sa monikom bio je pod blokadom
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia