Blic

Nova godina zatvara prodavnice, apoteke, tržne centre... PRAZNIČNO RADNO VREME DO 3. JANUARA

-

Praznično raspoložen­je i kupovina ne jenjava, a najbolje je sve obaveze završiti do 31. januara do 18 časova jer će većina prodavnica, tržnih centara i pošti biti zatvorena u večernjim časovima na dan dočeka, ali i sutradan 1. januara.

Dežurstva su predviđena za dežurne apoteke, a poslednjeg dana u godini pošte sa celodnevni­m radnim vremenom radiće do 17 časova, osim glavne pošte u Takovskoj 2 u Beogradu, koja radi nonstop tokom godine. Osim dežurne pošte, banke neće raditi dva dana.

Prvi dan u godini je zvanično neradni dan, vozila gradskog prevoza saobraća će po nedeljnom redu vožnje, dok će taksisti voziti po skupljoj tarifi. Savetuje se da na vreme obavite kupovinu i izmirite račune jer će do 3. januara skoro sve raditi skraćeno ili biti zatvoreno širom Srbije.

NOVI SAD

U Novom Sadu će 2. januara raditi pošte na sledećim adresama: Temerinski put 50 (od 8 do 20 časova), Teodora Mandića 23, Futoški put 93/c, Balzakova 59, Bajči Žilinskog 4, Branka Ćopića bb i dr Svetislava Kasapinovi­ća 10-14 (od 8 do 19 časova). U ponedeljak 6. januara pošte sa celodnevni­m radnim vremenom radiće skraćeno do 17 časova, a u utorak 7. januara pošte u Novom Sadu neće raditi.

Gradsko veće je odobrilo novosadski­m ugostitelj­ima da tokom novogodišn­jih i božićnih praznika rade duže i to sve do 18. januara.

Iz JKP “Parking servis” saopštili su da se u sredu 1. i u četvrtak 2. januara neće naplaćivat­i parkiranje u gradu.

Zbog organizova­nog dočeka Nove godine na nekoliko lokacija u centru grada, prevoz autobusima JGSP “Novi Sad” u novogodišn­joj noći biće organizova­n tako da će do ponoći sve linije saobraćati po redu vožnje za radni dan, ali će po potrebi biti pojačavane linije prema centru grada. Posle ponoći redovno će saobraćati noćne linije 18a (Novo naselje – Detelinara – Centar – Liman – Novo naselje) i 18b (Novo naselje – Liman – Centar – Novo naselje). Od 00.30 časova uvode se vanredni polasci iz centra.

Kada je reč o šoping centrima, “Promenada” će raditi 31. decembra od 10 do 18 sati, a prvi dan nove godine biće neradan, baš ko i TC „BIG“.

Sinepleks bioskop u “Promenadi” radiće u ponedeljak od 11.30 do 1 sat iza ponoći, poslednji dan u decembru biće otvoren od 11.30 do 18 časova. Prvi dan januara biće otvoren od 15 do 1 sat iza ponoći.

BEOGRAD

Većina supermarke­ta u Beogradu će 31. decembra raditi skraćeno do 18 časova, 1. januar će biti neradan dan za sve osim nekoliko dežurnih objekata, a 2. januara radno vreme je uglavnom uobičajeno. Pijace će raditi uobičajeno na sam dan dočeka.

Tržni centri će raditi do 18 časova, dok će 1. januara ostati zatvoreni, izuzev bioskopa i nekih restorana. U utorak banke će raditi skraćeno, uglavnom do 17 ili 18 časova, dok su 1. i 2. januar neradni dani. Vrtići neće raditi 1. i 2. januara. Bioskopi sutra neće imati večernje projekcije, dok će 1. januara raditi u kasnim popodnevni­m

ZONEsatima.

Parkiranje u zoniranim delovima grada neće se naplaćivat­i 1. i 2. januara, dok će sve garaže funkcionis­ati normalno. Taksisti će raditi po skupljoj tarifi. Gradski prevoz će saobraćati 1. i 2. januara po nedeljnom redu vožnje. je predviđeno i za šoping centre “Forum” i “Stop šop” u Nišu. Pijaca u Nišu neće raditi 1. januara. Bioskop Sinepleks 31. decembra radiće do 18 časova, a

1. januara od 15 časova.

UŽICE Zelena pijaca u Užicu neće raditi 1. januara. Istog dana biće zatvoreni prodajni objekti najvećih veletrgovi­na u ovom gradu, s tim što će neke od njih 2. januara raditi puno, a neke skraćeno radno vreme. Slično je i sa pekarama, tek 2. će raditi do 17 sati. Dežurna apoteka prazničnih dana biće „Zdravlje“u Kosovskoj ulici, s tim što će apoteka u Ulici Dimitrija Tucovića 1. i 2. januara raditi od 8 do 22 sata. Javni saobraćaj u

1. januara će funkcionis­ati po nedeljenom redu vožnje.

Besplatno parkiranje u zoniranim delovima Beograd 1. i 2. januara, a u Novom Sadu to će važiti i 3. januara.

NIŠ

Tokom predstojeć­ih praznika 31.decembra i 1. januara u Domu zdravlja u Nišu radiće lekari opšte prakse za decu i odrasle od 7 do 20 časova. Dežurna apoteka “Ćele-kula” u centru Niša za praznike biće otvorena uobičajeno. Za većinu prodavnica i marketa 31. decembra radno vreme će biti skraćeno do 18 časova, a 1. januar biće neradni dan. Isto radno vreme

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia