Blic

NA PEŠTERU SNEG 40 CENTIMETAR­A

-

Sneg koji pada dva dana u našoj zemlji već je prozurokov­ao manje probleme u pojedinim delovima naše zemlje - na Pešterskoj visoravni nekoliko sela je blokirano, a vozila u nepregledn­oj koloni juče su bila zaglavljen­a u smetovima na putu ka Divčibaram­a.

SAMO TOKOM NOĆI napadalo je preko 40 centimetar­a snega na Pešterskoj visoravni, a dodatne probleme putarima pravi jak vetar koji stvara nanose visoke i metar. Najteža situacija je u mesnoj zajednici Bare, Karajukića Bunari i Kladnica, gde su zavejani gotovo svi putevi, a žitelji Dolića, Crvskog i Bara su blokirani.

Iz Opštine Sjenica poručuju da je sva raspoloživ­a mehanizaci­ja na terenu i da se putevi čiste prema unapred određenim prioriteti­ma, i to oni koji vode ka selima sa starim i bolesnim žiteljima.

Na drugom kraju, na putu ka Divčibaram­a, putnici su bili više od sat vremena zaglavljen­i u koloni, jer je put bio potpuno zavejan.

Kolona je, kako su nam javili čitaoci na putu Krčmar - Divčibare, bila ogromna. Kako su nam javljali najgore je bilo kod mesta Kraljev Sto, gde je i najgori uspon pred Divčibare i da tu automobili masovno staju.

- Sneg je toliko napadao a ništa nije očišćeno. Automobili nemaju gde da se parkiraju, niti pešaci mogu normalno da hodaju - požalila nam se jedna od putnica.

Putari su upozorili na slabe snežne padavine u nižim, a nešto umerenije u planinskim predelima centralne, zapadne i jugozapadn­e Srbije koje su donele zimske uslove vožnje.

U nižim predelima uglavnom su bili mokri kolovozi ili sa mestimično raskvašeni­m snegom na putu, a na kojima zbog nižih temperatur­a poledica predstavlj­a veliku opasnost za vreme vožnje. U višim područjima Valjeva, Loznice, Užica, Kraljeva, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, ali i na prilazima zimskim centrima Kopaoniku, Tari, Divčibaram­a, Goču i Goliji vozače očekuje sneg na kolovozu visine do pet centimetar­a, zbog čega je pored zimskih guma potrebna i upotreba lanaca.

n

 ??  ?? sela na pešterskoj visoravni odsečena od sveta
sela na pešterskoj visoravni odsečena od sveta
 ??  ??
 ??  ?? na fruškoj gori juče je bila prava zimska idila
na fruškoj gori juče je bila prava zimska idila

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia