Blic

IZBO VRŠNJAKA (13) U DVORIŠTU ŠKOLE

-

Dečak iz Niša star 13 godina povređen je u noći između subote i nedelje oko 20.30 sati u dvorištu jedne škole na području opštine Palilula, kada ga je nožem nožem izbo vršnjak nakon kraće rasprave.

DEČACI SU ZAPOČELI verbalnu raspravu nakon čega je jedan od njih potegao nož i ubo drugog trinaestog­odišnjaka nožem u rame. Povređeni dečak prebačen je na Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju gde je povreda sanirana, a prema prvim informacij­ama, nije životno ugrožen. Policija je identifiko­vala napadača i dovela ga u policijsku upravu, gde je sa njim obavljen razgovor.

Reč je o maloletnik­u koji ima 13 godina i krivično je neodgovora­n, pa će ceo slučaj dalje da vodi nadležni Centar za socijalni rad.

Pre samo 15 dana u Nišu se takođe desilo ubadanje maloletnik­a B. S. (15), koji se bavi prosjačenj­em. Naime, tada je ispred pekare na Bulevaru Zorana Đinđića, kod Kliničkog centra u Nišu, M. Z. (23) iz Niša iz čista mira ubo maloletnik­a.

On se sumnjiči za pokušaj ubistva i određeno mu je zadržavanj­e do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Kako je “Blic” pisao, M. Z. se sam prijavio kada je u medijima video vest o napadu na maloletnik­a.

- Napadač nije umeo da objasni zašto je izbo maloletnik­a. Dečak mu je tražio pare a on je potegao nož i ubo ga u stomak. Ne isključuje se mogućnost ni da je bio pijan. Nakon toga se udaljio sa mesta ubadanja i nastavio da jede pljeskavic­u - kazao je izvor “Blica”.

Stanovnici ovog dela Niša u šoku su nakon vršnjačkog nasilja.

- Ovo što se dogodilo je strašno. U ptanju su deca. Na svu sreću, dete nije teže povređno. Nadamo se da će ovo biti poslednji sukob u Nišu - priča jedan Nišlija.

 ??  ??
 ??  ?? dečak je ubo druga u rame nakon kratke svađe
dečak je ubo druga u rame nakon kratke svađe

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia