Blic

Deki 10. januara okuplja fudbalere na Marakani

-

Mada, ako stigne bogata ponuda, možda će Sergej i pravo sa Maldiva da ode u novi klub. Za sada, srpskog fudbalera na radaru prati Pari Sen Žermen koji želi da osveži ekipu novim, mladim igračima. Takođe, postoji i mogućnost da Milinković Savić ostane u Italiji, ali da promeni dres. Jedna od realnih opcija je da Juventus pošalje Miralema Pjanića u Pari Sen Žermen, a da dobijeni novac iskoristi da kupi Sergeja. Pregovori svih zaintereso­vanih klubova su u toku i moguće je da se transfer brzo dogovori. Naravno, Mančester junajted i dalje prati fudbalera Lacija, koji bi trebalo da stigne kao zamena za Pola Pogbu.

Aleksandar Mitrović je više puta pokazao da je prerastao sredinu u kojoj igra i da nije fudbaler za Čempionšip. Srpski reprezenta­tivac je u 2019. godini već postigao 31 gol, a trenutno je sa 18 pogodaka i prvi je na listi strelaca drugog po rangu takmičenja u Engleskoj.

Praktično, polovina klubova iz Premijer lige prati Mitrovića i bilo bi očekivano da se zadrži na Ostrvu. Prva na spisku je Aston Vila koja se ponovo nalazi u zoni ispadanja. Slavni klub iz Birmingema je letos platio 25 miliona evra za Brazilca Velsija koji je postigao samo četiri gola.

Votford, takođe, razmišlja o Mitroviću kao i njegov bivši klub, Njukasl, koji ne ume da dovede dobrog napadača. Mitrogola su se odrekli preko noći da bi pukli 44 miliona evra za Žoelington­a koji ove sezone, na 20 mečeva i ukupno 1.523 minuta na terenu, uz svoje ime ima samo jedan gol. Naš fudbaler je procenjen na 25 miliona evra, međutim, to je novac za koji Fulam ne želi da ga se odrekne. Realnija cifra je 40 miliona.

Nemanja Matić je ove sezone jedva skrpio osam mečeva za Mančester junajted i gotovo je sigurno da ga nećemo još dugo gledati na

“Old Trafordu”. Njemu na leto ističe ugovor i “đavoli”

će pokušati da izvuku bar nešto novca. Za sada, Matić želi da ostane u Engleskoj a to znači da će da prihvati ponudu bivšeg učitelja Žozea Murinja i da će preći u Totenhem. Postoji i solucija da se preseli u Italiju, u Inter, gde će takođe raditi sa nekadašnji­m trenerom Antoniom Konteom.

Luka Jović? Misterija za sve. Stigao je u Real za veliki novac a praktično nije dobio priliku da igra. Ako se ništa ne promeni, čeka ga dug drugi deo sezone na klupi. Legenda kraljevsko­g kluba, Meksikanac Ugo Sančez smatra da je Real pogrešio kada je dao 60 miliona evra za Jovića.

- Mislim da transfer nije loš ako gledamo u budućnost. Međutim, Realu su golovi potrebni danas, ne sutra ili za nekoliko meseci. Samo najbolji napadači na planeti mogu da igraju za Real. Pravo rešenje bi bio Hari Kejn. Znam da je skup i da će tražiti oko 200 miliona evra za njega. Ali, i Ronaldo je bio skup, pa svi znamo koliko je doneo klubu - rekao je Sančez.

Za Jovića bi najbolje bilo da ode na pozajmicu, možda u Bundesligu.

Trener Stanković će imati najmanje šest provera do debija, 15. februara, sa Čukaričkim.

DEJAN STANKOVIĆ JE izdao prvo naređenje na “Marakani” - zimske pripreme počinju 10. januara. Tada će se ekipa okupiti u Beogradu gde će se upoznati sa novim trenerom.

Plan je da se pripreme za prolećni deo sezone održe u dve faze, obe van granica Srbije. Dan posle okupljanja, crveno-beli se sele na Kipar gde će u gradu Pafos i staroj bazi, poznatom hotelu “Aleksandar Veliki”, imati sve uslove za bazične pripreme. Postoji mogućnost da se odigra i jedna prijateljs­ka utakmica.

Šampion se vraća sa Kipra 21. januara i posle tri dana preseliće se za tursku Antaliju gde će kroz dve nedelje priprema odigrati šest pripremnih mečeva. Hotel “Regnum” u Beleku pruža fenomenaln­e uslove za rad, a pred igračima Crvene zvezde nalaze se veoma dobri protivnici. Prvi rival biće poljska Arka iz Gdinje koju trenira naš stručnjak Aleksandar Rogić i taj meč se igra 26. januara. Tri dana kasnije na redu je duel sa najboljim makedonski­m timom Vardarom,

a 1. februara sa Ludogoreco­m. Bugarski prvak je stari znanac, mogući rival u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona i svakako najjači protivnik na pripremama, pa će ovaj susret treneru Stankoviću biti jedan od najboljih pokazatelj­a u radu.

Do kraja, Crvenu zvezdu čekaju dueli sa slovenački­m Celjem (2. februar), slovačkom Dunajskom Stredom (5. februar) i dan pre povratka u Beograd sa kazahstans­kim Aktobeom (6. februar).

Ekspedicij­a se u Beograd vraća 7. februara, a do starta prolećnog dela i duela sa Čukaričkim na Banovom brdu 15. februara treniraće u Ljutice Bogdana.

Crvena zvezda je posle 20 odigranih kola jesenju titulu osvojila sa 55 bodova, 11 više od Partizana. U prolećnom delu odigraće se još 10 kola do plej-ofa koji počinje 16. aprila. Odlukom IO FSS od ove sezone u doigravanj­u (sedam kola) neće biti podele bodova.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? spreman za odbranu titule: dejan stanković
spreman za odbranu titule: dejan stanković
 ??  ?? biće radosti i u . godini
biće radosti i u . godini
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia