Blic

UBICI MUŽA LJUBAVNICE 20 GODINA ZATVORA

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio presudu Matiji Bašiću

- BOJANA BOGOSAV

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažn­o je osudio na 20 godina zatvora Matiju Bašića iz Zemuna jer 2011. godine zajedno sa svojim ljubavnico­m Jelenom Kovačević nasmrt nožem izbo njenog supruga.

Stravičan zločin zbog kojeg je Bašić osuđen na 20 godina zatvora dogodio se u oktobru 2011. godine.

Kako je istragom protiv Bašića i njegove ljubavnice iz Vukovara Jelenom Kovačević utvrđeno, njih dvoje su se upoznali preko društvene mreže Fejsbuk.

Ubrzo potom, oni su stupili u vez u kojoj su bili četiri meseca, iako je Jelena Kovačević (31) živela sa suprugom Borislavom (32) i njihovo dvoje dece.

Dvoje ljubavnika viđalo se tajno kada god bi imali priliku, da bi prilikom jednog od poslednjih susreta dogovorili hladnokrvn­o ubistvo Jeleninom supruga.

Kako je istragom utvrđeno, Bašić je 8. oktobra 2011. godine između 2.30 i 4 sata ujutru zakucao na vrata stana Kovačeviće­vih u Vukovaru.

Borislav, njegova žrtva, spavao je na krevetu u sobi nakon što se vratio sa posla na građevini.

Njegov san i umor iskoristil­i su ljubavnici, koji su prvo pokušali da ga uguše jastukom dok je spavao.

Međutim, nisu uspeli, Borislav se borio za vazduh počeo okretati po krevetu i boriti za vazduh, dok su ljubavnici krenuli da ga bodu po telu.

Bašić i Kovačeviće­va su kod sebe imali skakavac, kuhinjski nož i šrafciger sa kojim su ga naizmeničn­o ubadali po celom telu.

Borislav je rukama pokušavao da se odbrani jer mu je odsečeno i nekoliko prstiju na rukama.

Kasnijom obdukcijom

utvrđeno je da su mu zadali ukupno 27 rana po telu, od kojih su 23 bile ubodne.

Ipak, nijedna od njih nije bila smrtonosna.

Borislav je, kako je utvrđeno, preminuo jer je iskrvario na smrt.

Naime, nakon što su ga izboli, Matija Bašić je pobegao nazad ka Zemunu, dok je njegova ljubavnica ostala sa svojim suprugom u stanu dok je umirao u bolovima.

Sve to vreme u drugoj sobi, spavala su njegova maloletna deca.

Pre bega Bašić i Jelena sprali su krv kojom je bio poprskan ceo stan. Bašić je bacio svoju krvavu odeću i presvukao se u žrtvinu u kojoj je pobegao za Zemun.

Jelena je čekala da joj se Bašić javi na telefon da je stigao pa je tek posle šest sati pozvala majku i brata tvrdeći da su imali provalu u stanu.

Zbog ovog svirepog zločina Bašiću se na teret stavljalo krivično delo teško ubistvo te je Apelacioni sud potvrdio presudu kojom je on ranije osuđen na 20 godina zatvora.

Njegova ljubavnica Jelena Kovačević je zbog istog krivičnog dela ranije pravnosnaž­no osuđena presudom Vrhovnog suda Hrvatske u septembru 2015. godine, navodi se u odluci beogradsko­g Apelaciono­g suda, na 25 godina zatvora.

Bašić je osuđen jer je, prema oceni suda, u cilju nesmetanog nastavka emotivne veze sa Kovačeviće­vom, njenog supruga dok je spavao lišio života na svirep i podmukao način. Kao otežavajuć­u okolnost sud je imao u vidu i motiv ubistva, odnosno što je delo nesumnjivo izvršio u cilju da bi mogao da nastavi ljubavnu vezu sa ljubavnico­m, što je sa stanovišta društvenog, moralnog, socijalnog i krivično-pravnog aspekta u potpunosti neprihvatl­jivo.

MUŽA OD SVOJE LJUBAVNICE MATIJA BAŠIĆ UBIO JE NA SAPAVANJU, A NAKON ZLOČINA POBEGAO JE U ZEMUN Ljubavnici su ubili nesrećnog muškarca dok su u susednoj sobi bila njegova maloletna deca. Potom su sprali krv sa sebe i presvukli se

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia