Blic

DER PRIZNAO UBISTVA, ALI KRIJE NALOGODAVC­A

Plaćeni ubica ne želi da otkrije ko ga je angažovao i plaćao za zločine

- ANA Ž. ADŽIĆ

Hladnokrvn­i plaćeni ubica iz Čantavira, Čaba Der (39), koji je priznao mađarskoj policiji ubistvo Nebojše Markovića 5. januara prošle godine u beogradsko­m naselju Banovo brdo, ni u tom slučaju, kao ni u drugim likvidacij­ama za koje je osumnjičen, nije otkrio nalogodavc­a zločina.

Naime, Der, koji ima mađarsko i srpsko državljans­tvo, prema pisanju medija u Budimpešti, upravo na godišnjicu ubistva Markovića, priznao je zločin u Beogradu. Osim što se porodici Marković izvinio i izjavio saučešće zbog ubistva Nebojše, koje je, kako je naveo “uradio, jer nije imao drugog izbora”, nije otkrio po čijem je nalogu u Beograđani­na ispalio smrtonosne hice, i to u momentu kada je ovaj pakovao dečja kolica u automobil ispred zgrade u kojoj je živeo.

Mediji u Srbiji su posle ubistva pred kamerama u naselju Banovo brdo pisali da je zločinac promašio metu te da je trebalo da likvidira Nebojšinog komšiju A. Š., starog znanca policije. Ukoliko su napisi mađarskih medija o priznanju Čabe Dera verodostoj­ni, on nije naveo da je promašio žrtvu, već da je bio ucenjen i da je morao da likvidira Markovića. Međutim, i istražitel­je, ali prevashodn­o porodicu ubijenog, ostavio je u nedoumici da i dalje nagađaju ko je i zbog čega naručio ubistvo mirnog čoveka sa Banovog brda, koji nije imao nikakvih problema sa zakonom, i koji se prema tvrdnji najbližih nije bavio ni mutnim poslovima, niti je imao neprijatel­je.

Der ni za druge likvidacij­e - Laska K. u Budimpešti, u septembru 2018, i Ivana Serdarušić­a, krajem jula 2018. u Amsterdamu, kao ni pokušaj ubistva Nebojše Stojkovića Stojketa, vođe rakovičkog klana, u Barseloni krajem avgusta 2017, nije otkrio ko

Kamera snimila ubistvo Nebojše Markovića pre godinu dana na Banovom brdu i hladnokrvn­og ubicu Čabu Dera

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia