Blic

Uhapšen siledžija koji je bakljom zapalio taksi

-

Niška policija uhapsila je M. A. (19) iz Niša zbog sumnje da je 7. decembra 2019. godine na uglu Matejevačk­e i Knjaževačk­e ulice ubacio upaljenu baklju u taksi vozilo koje je celo izgorelo.

ON SE SUMNJIČI da je otvorio vrata taksija i napao dvojicu mladića koji su bili na zadnjem sedištu a zatim upaljenu baklju ubacio u automobil. Tom prilikom vozač taksija zadobio je teške telesne povrede, a vozilo je u potpunosti izgorelo. Osumnjičen­om je određeno zadržavanj­e do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu za teško delo protiv opšte sigurnosti biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Taksista “Siti taksija” G. Ž., koji je u ovom napadu zadobio opekotine trećeg stepena, opisao je istog dana dramatične trenutke sukoba dve grupe mladića za naš list.

G. Ž. je rekao da je dobio poziv da dođe u Matejevačk­u ulicu ispred jednog poznatog ugostitelj­skog objekta gde u kola ušla dvojica mladića starih od 18 do 20 godina.

- Rekli su da idemo do centra, a jedno pedesetak metara niže stali smo da pokupimo još dvojicu njihovih drugara. Uđu i oni, pođemo sve normalno. Ali ispred semafora gde se iz Matajevačk­og puta skreće za Knjaževačk­u ulicu, stajala je grupa od tri ili četiri mladića. Odjednom

ovaj dečko koji je sedeo na zadnjem sedištu iza suvozača otvara zadnja desna vrata i obraća se tim momcima sa uvredama i psovkama... Kada sam video, viknuo sam mu: “Dečko, zatvaraj vrata je l‘ si normalan” - rekao je tog 7. decembra povređeni taksista za “Blic”.

Međutim, kako je rekao, odjednom svi koji su bili napolju nasrću na njega kroz otvorena vrata.

- Bukvalno su skočili na auto. Polako vozim i vidim samo ruku, nisam video čoveka, kako ubacuje zapaljenu baklju na sedište, iza ovoga što je otvorio vrata. Tog trenutka stajem i vičem: “Deco, ima plinska boca, bežite iz auta!” - opisao je dramatične trenutke G. Ž. koji dve godine radi kao taksista. - Gaseći požar ja sam zadobio opekotine trećeg stepena na obe ruke i na licu. Kosu zamalo da upalim, da se upalila, ko zna šta bi bilo - rekao je taksista.

n

 ??  ?? Taksista G. Ž. je Gaseći požar zadobio opekotine Trećeg stepena na obe ruke i na licu
Taksista G. Ž. je Gaseći požar zadobio opekotine Trećeg stepena na obe ruke i na licu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia