Blic

KJER STIGAO KOD ZLATANA U MILANO

-

Danski fudbaler Simon Kjer napustio je Atalantu i do 30. juna će biti na pozajmici u Milanu. Iskusni defanzivac zvanično je član Sevilje, a u Bergamu je takođe bio na pozajmici prethodna četiri meseci i odigrao samo šest utakmica. Kjer je tokom karijere igrao i za Midtjiland, Palermo, Volfsburg, Romu, Lil i Fenerbahče, a kapiten je danske reprezenta­cije.

Gostovanje Žalgirisu je bila prekretnic­a za košarkaše Crvene zvezde u Evroligi. Crveno-beli su u Kaunas stigli sa skorom 2-7, praktično prežaljeni, ali su u jednom od najneizves­nijih mečeva sezone slavili sa 61:59. Od tada naš klub je upisao sedam trijumfa u devet mečeva i sada ima priliku da prvi put pređe u plus.

Rival je ponovo najbolji litvanski tim, ali sada u Štark areni pred punim tribinama. Meč se igra u sredu (19) i praktično je deo duplog evroligašk­og programa u Beogradu jer crveno-beli već u petak u istom terminu dočekuju Albu.

Sa dve pobede (11-9), Zvezda bi se učvrstila u gornjem delu tabele sa realnim šansama da se dokopa mesta među osam najboljih.

- Na nama je da naporno radimo i da nastavimo sa dobrim igrama. Rezultati su tu, međutim pred nama je najvažniji deo sezone u kojem ćemo za kratko vreme da odigramo dosta mečeva. Sa Žalgirisom i Albom igramo na svom terenu i mislim da smo u prednosti. Ali to moramo da pokažemo i na terenu. Znam da možemo još bolje i verujem da ćemo

obradovati naše navijače - rekao je trener Dragan Šakota.

Međutim, ekipa Šarunasa Jasikeviči­jusa dobila je dva od poslednja tri meča u Evroligi, a duel u Madridu od Reala izgubila je praktično u poslednjih pet minuta utakmice.

Uz sve to, crveno-beli pred osmi meč u istoriji dva kluba u Evroligi imaju negativan skor kod kuće 1-2. Jednu pobedu zabeležili su u sezoni 2017-2018, kada su slavili sa 77:65 u utakmici u kojoj su iskočili Ročesti sa 16 i Davidovac sa 13 poena u hali “Aleksandar

Nikolić”.

Pamtiće se i čuvena utakmica koja je otvorila ovo rivalstvo, odigrana još 5. februara 2015 godine, kada su crveno-beli pred skoro 19.000 gledalaca u Areni poraženi sa 70:68 (Markus Vilijams imao šut za pobedu), u kojoj je cela ekipa Crvene zvezde šutirala za tri poena 19-0, ali se kroz meč i sjajnu atmosferu borila i izborila za šansu da dođe do bodova (Marjanović 19+10sk, Jaka Blažić 12 poena).

Do danas odigrano je sedam utakmica, skor je 4-3 za litvanskog velikana. Vreme je za punu Štark arenu, ogromnu podršku kakvu ovi momci u crveno-belom zaslužuju - i izjednačen­je...

Posle Albe, Zvezda putuje u Barselonu, a onda na svom terenu dočekuje još dva velika kluba - Efes i Panatinaik­os.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia