Blic

Srbijo moja voljena

- Srđan Đoković

Usvakom zdravom organizmu postoji crevna flora. Ona služi da organizam izbacuje izmet. To je jedina njena uloga. Ali kada bakterije iz creva postanu moždane ćelije, onda nastupa sepsa. I organizam mora da se brani. Što narod kaže da govna ne isplivaju na površinu.

Ta vrsta neljudi, ti mikroljudi koji žive u digestivno­m traktu jednog naroda moraju da postoje da se vidi i čuje šta ne valja u tom narodu. Samo ne sme da im se dozvoli da evoluiraju i da mutiraju u mislioce, u moždane ćelije.

Ja mislim da je pravo vreme za kolonoskop­iju. Narod bez porekla, gena, duhovnosti, istorije, nacionalne pripadnost­i ne postoji. U Srba se probudila duhovnost podstaknut­a dešavanjim­a u našoj bratskoj Crnoj Gori. To je crvena linija, to ne može. Srbi to ne trpe.

Narod bez porekla, gena, bez duhovnosti, istorije, nacionalne pripadnost­i... Takav narod ne postoji

Novak i njegovi drugovi postali su prvaci sveta u tenisu i slavili su pobedu uz naše stare, rodoljubiv­e pesme. Svaka reč im se, dabogda, pozlatila, svaka ruka i reket kojim igraju dabogda im se pozlatili. Oni su ponos srpski.

A sada da poručim tim lošim bakterijam­a da se vrate u svoje prirodno okruženje: u digestivni trakt. Oni misle te loše bakterije, da Zapad poštuje i ceni to što pljuju svoj narod, što blate srpske rodoljubiv­e pesme, što gaze činjenicu da je trećina Srba izginula u Prvom svetskom ratu. Vekovima branimo sebe i Evropu od najezde sa Istoka.

Te loše bakterije, ta Evropa izbacuje u toalet kad god odu u nju. Ceni i poštuj svoj narod, onda ćete ceniti i poštovati u čitavom svetu.

Srbijo moja voljena, volimo te kao zenicu oka, cenimo i poštujemo zanavek. Srbi i Srbija su stara evropska civilizaci­ja i nemaju čega da se stide. A oni koji svoje bivstvovan­je na ovoj planeti baziraju na blaćenju svog naroda, koji svoje karijere grade na nesreći svog naroda su nesreće ljudske, bede i izmet svog naroda.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia