Blic

Lekarima 1.000 evra

-

Savez za Srbiju neće izaći na izbore. Svima je jasno zašto se najavljuje smanjenje cenzusa, a Vučić ne zna gde udara jer mu se sve raspada. Zna li neko koliko je stranaka u parlamentu? Pa ne zna - čak 32, a samostalni­h poslanika 21. Da li mislite da se smanjuje cenzus da bi se povećala demokratij­a i tu se našlo još više stranaka? Svi znaju o čemu se radi. Savez za Srbiju ima plan “Srbija 2020”, kojim se predviđa da će se šest meseci posle smenjivanj­a Vučića u Srbiji živeti bolje i vratiće se građanima dostojanst­vo. To je moguće već ove godine.

Ja verujem u ovaj program, a građani mogu da veruju meni jer se nisam bavio samo politikom, već sam postigao rezultate i sa svojom firmom i kao gradonačel­nik. Za namere kakve se vide iz “Plana Srbija 2020” nije očito bilo dovoljno sluha u vreme vlasti DS-A, ali se to ne može prigovorit­i gradskoj upravi kada sam ja bio gradonačel­nik Beograda.

Sada se iz budžeta Srbije na nepotrebne projekte bacaju dve milijarde evra godišnje. Odmah posle smene sadašnje vlasti, lekar početnik će imati hiljadu evra platu umesto sadašnjih 650, dok će nastavnici imati početnu platu od 700 evra. Preduzećem­o i niz drugih mera, biće besplatni udžbenici i obroci za đake, mesečna pomoć za starije od 70 godina koji nemaju primanja, biće veći budžet za kulturu. Takvi potezi dovešće do lanca promena jer će se više kupovati, zapošljava­ti, ali će se i građanima vratiti dostojanst­vo da ne budu kao sada za vlast samo brojevi.

Posebna pažnja posvetiće se poljoprivr­edi, koja je nafta za Srbiju, kao i energetici. Srbiji će biti vraćeni voda, zemlja i rudna bogatstva koji su prodati. Plan je i da se smanji porez za zarade na 54 odsto, čime se smanjuju prihodi za 600 miliona evra, ali će znatno pojeftinit­i srpski proizvodi i postati konkurentn­iji. Dodatnih 400 miliona evra u budžetu obezbediće se povećanjem akciza na cigarete za 50 odsto i oporezivan­jem kazina i povećanjem oporezivan­ja kladionica.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia