Blic

Zagrlio policajca, oteo mu pištolj i upucao se

-

OSNOVNO TUŽILAŠTVO VRANJE podnelo je krivičnu prijavu protiv Borjana Ivanovskog (50) za izazivanje opšte opasnosti, koji je 13. januara posle 19 sati u Kafani kod Mrge oteo policajcu granične policije pištolj i nehotice sebe ranio u nogu. Vranjanac je zbrinut u tamošnjem zdravstven­om centru sa lakšim povredama. Braniće se u redovnom postupku, a u Vranju ne prestaje da se priča o ovom bizarnom događaju, posebno u samoj kafani, poznatoj po dobrom roštilju.

Zvanične informacij­e Osnovnog tužilaštva u Vranju potvrdili su nam i na mestu događaja u Kafani kod Mrge.

- Čovek je bio pripit kada je policajac u uniformi ušao u kafanu da plati račun za ranije uzet roštilj. Ruke su mu bile zauzete. U jednoj je držao novac, u drugoj neku kesu. Kada je policajac ušao u kafanu, on ga je pozvao na piće.

A kada ga je ovaj odbio rekavši da nema vremena, on mu je prišao otpozadi, zagrlio ga i izvukao mu pištolj iz futrole, vratio se za sto i kada je pokušao da ga zadene za pojas, pištolj je opalio. Iz stomaka je potekla krv, dok je čaura odletela ispod stola. I sam zbunjen onim što se dogodilo, čovek je samo glasno rekao:

Ej be, upuca me! - priča za Jugmediju očevidac događaja.

Iz Osnovnog tužilaštva su, međutim, saopštili da je Ivanovski repetirao pištolj pre nego što je pokušao da ga zadene za pojas.

Sve se, pričaju okupljeni gosti u kafani, odigralo za dve sekunde, a deo gostiju nije ni čuo kada je pištolj opalio.

“Nisu ni mogli jer se pucanj iz pištolja drugačije čuje kada metak zakači ljudsko telo, a u tom trenutku napolju su povodom Pravoslavn­e Nove godine gruvale i petarde”, objašnjava­ju.

Ništa, prema njihovim rečima, nije ukazivalo na to da će se te večeri tako nešto dogoditi. Svi gosti su sedeli za svojim stolovima ispijali piće, razgovaral­i i mezili. Tako se za stolom ponašao i čovek dok policajac nije ušao u kafanu. Izgleda da su se poznavali.

“Gosti za stolom su bili preneražen­i, kao i sam ranjeni čovek, ali bogami, i policajac. Drugovi su mu odmah uzeli pištolj iz ruke i odložili ga na sto, među pihtijama i rakijom, a njega odveli u bolnicu”, objašnjava upućeniji gost. Borjana Ivanovskog je, prema navodim Tužilaštva, metak samo okrznuo po stomaku oko pupka.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia