Blic

Ceca obeležila dve decenije od smrti supruga

Pevačica je na groblje došla sa sinom i ćerkom, koji su služili žito, a hladno vreme ih nije sprečilo da satima stoje u mestu i pale sveće.

- LJUBOMIR TOZEV

FOLK ZVEZDA SVETLANA - Ceca Ražnatović juče je sa porodicom i prijatelji­ma obeležila 20 godina od smrti supruga Željka Ranatovića Akrana. Na Novom groblju održan je pomen gde se Arkanova udovica pojavila sa sinom Veljkom i ćerkom Anastasijo­m. Pored velikog broja prijatelja koju su se okupili oko Željkovog groba, došla je njegova ćerka Sofija, koja danas živi u Briselu.

U prepodnevn­im satima, sa šeširom, naočarima i obučena u crno Ceca se pojavila na grobu dok su Veljko i Anastasija okupljene, po srpskom običaju, služili žitom i vinom. Nakon što je sveštenik održao pomen, zapaljene su sveće, a uz Cecu je sve vreme bila sestra Lidija.

- Svima je već godinama jasno da Ceca na dan kada je ubijen njen suprug izlazi na groblje i da je to tako već dve decenije. Zato svi članovi porodice i prijatelji koji žele da budu uz nju tog dana znaju da će je zateći pored Željkovog spomenika. Tako je bilo i ovog puta, veliki broj zajednički­h prijatelja i Cecinih odvojeno došlo je na grob. Mnogi si prilazili Ceci, pozdravlja­li se i evocirali uspomene na vreme koje su provodili zajedno - kaže naš izvor i dodaje da su Ceci podjednako teški tužni i srećni trenuci u porodici jer uz sebe nema oca svoje dece:

- Prošla godina i ova koja dolazi biće za nju posebno emotivna i sasvim je sigurno da bi joj bilo lepše da ima Željka kao oslonac. U prošloj godini je oženila sina Veljka, što je u svakoj porodici bitan datum i nije joj sigurno bilo lako da sve to sama pregura, bez obzira što je godinama navikla da svojoj deci bude i otac i majka. Ceca se nikada ne žali jer smatra da ništa ne može da promeni, zato gleda da bude fokusirana na svoju porodicu i da oni nikada ne osete taj nedostatak. Ove godine će njihov sin Veljko postati otac i to će takođe biti poseban emotivan trenutak u kojem će se probuditi snažna sećanja na prošlost.

Ceca za medije dugi niz godina nije želela da priča o porodičnoj tragediji i svemu što se dogodilo tog 15. januara 2000. godine u tadašnjem hotelu “Interkonti­nental”. Ipak, nedavno je progovoril­a o tom trenutku.

- U jednom trenutku u butik je utrčao Zvonko Mateović, tražio je da mu dam pištolj jer je on ispalio sve projektile iz svog oružja. Dala sam mu moj valter, ali on nije ispalio nijedan metak. Neke žene su mi branile da izađem iz butika, ali skupila sam snage i otrčala do muža. Željko je krvario - rekla je Ceca.

 ??  ?? uz veljka, cecu i anastasiju sve vreme je bila i željkova Ćerka sofija
uz veljka, cecu i anastasiju sve vreme je bila i željkova Ćerka sofija
 ??  ?? željko je ubijen
. janura . godine
željko je ubijen . janura . godine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia