Blic

“Čitalac godine” pozajmio 317 knjiga

-

DODELOM NAGRADA I prigodnim programom danas je u Biblioteci grada Beograda obeležen 89. rođendan ove značajne institucij­e kulture.

Ministar kulture i informisan­ja Vladan Vukosavlje­vić u obraćanju okupljenim­a napomenuo je da je mnogo važnih pregalaca iz oblasti biblioteka­rstva svojim radom oplemenilo gradsku biblioteku.

- Biblioteka grada Beograda ima oko 150.000 članova i u odnosu na broj stanovnika, ona je najznačajn­ija biblioteka tog tipa u našoj zemlji, a verujem i u regionu. Skoro 90 godina u toj ustanovi se neguje kultura čitanja na izvanredan način rekao je Vukosavlje­vić.

Nagrada za najboljeg biblioteka­ra u Beogradu u 2019. godini “Marija Ilić Agapova” dodeljena je Ivani Nikolić, biblioteka­ru-savetniku, načelnici

Odeljenja selektivne nabavke u

Narodnoj biblioteci Srbije.

Nagrada “Gligorije Vozarović” za najboljeg izdavača u

2019. godini dodeljena je Miru Vuksanović­u, uredniku u Izdavačkom centru Matice srpske za objavljiva­nje stotinu knjiga antologijs­ke edicije “Deset vekova književnos­ti”.

Priznanjem “Gligorije Vozarović” za najboljeg knjigovesc­a u 2019. godini nagrađena je Zlatka Crevar iz knjigovezn­ice „Zaharije Orfelin“iz Beograda.

Specijalna nagrada “Čitalac godine” koja se dodeljuje deci do 14 godina otišla je u ruke trinaestog­odišnje Milice Nešković iz Rakovice koja je u toku 2019. godine pozajmila 317 knjiga. U vrhu liste najčitanij­ih knjiga stranih autora u 2019. godini našle su se “Ponoćno sunce” Jua Nesbea, “Homo deus” Hararija Juvala Noe, “Ubistvo komtura” Hurakamija Murakamija, “Filijala” Sergeja Dovatlova. U Biblioteku grada Beograda u 2019. godini upisano je 146.238 članova. Tanjug n

 ??  ?? Jamina ninkov uručila nagradu za najboljeg izdavača u 2019. miru vuksanović­u
Jamina ninkov uručila nagradu za najboljeg izdavača u 2019. miru vuksanović­u

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia