Blic

Mitrović van terena tri nedelje

-

Aleksandar Mitrović je ove sezone dao čak 18 golova za Fulam, pa i ne čudi neverica u taboru navijača tog engleskog kluba kada je zadobio povredu u utakmici protiv Hala.

PODSETIMO, MITROVIĆ JE, u pobedi od 1:0, bio akter meča 80 minuta, pre nego što je zamenjen zbog povrede skočnog zgloba.

Menadžer Fulama Skot Parker se, dan posle izjave “ne deluje dobro, barem ne trenutno... izgleda da se teško povredio”, obratio ovim povodom na konferenci­ji za medije:

- Nije idealno kada se vaš vodeći golgeter povredi. Izvrnuo je ligamente skočnog zgloba. A kada vidite da su vam ključni igrači povređeni, nije prijatno, no... zato i postoji ekipa - tešio se Parker.

Potom je otkrio i kakva su očekivanja od oporavka srpske gol-mašine:

- Kada se povredio, bili smo vrlo nervozni, jer je stadion napustio u zaštitnoj, medicinsko­j čizmi, ali je u međuvremen­u bio na skeniranju i nadamo se da bi mogao da bude dobro za dve ili tri nedelje. „Mitro“je igrač koji je dosad u karijeri imao malo povreda, prilično je on robustan - zaključio je strateg Fulama.

Posle ovakve izjave postalo je jasno da će Mitrović propustiti mečeve Čempionšip­a sa Midlzbrom (17. januara) i Čarltonom (22.01), te duel 4. kola FA kupa protiv aktuelnog prvaka Engleske, Mančester sitijem (26.01), a po svoj prilici i utakmicu sa Hadersfild­om (prvog dana februara).

Ono što može da ohrabri naše ljubitelje fudbala je da prvi naredni i to veoma važan, reprezenta­cija Srbije igra tek 26. marta, kada gostuje Norveškoj u polufinalu baraža za EP 2020, pa bi Mitrović do tada trebalo da bude potpuno spreman da nastavi svoj golgetersk­i niz - za “orlove” je dao 34 gola na 55 odigrana meča.

 ??  ??
 ??  ?? mitroviću je stradao skočni zglob
mitroviću je stradao skočni zglob

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia