Blic

OSTAVLJAMO STOLICU ZA OLIVERA NA PORODIČNIM SKUPOVIMA

Vreme protiče, a mi živimo u nadi da će izvršioci i nalogodavc­i ubistva mog Olivera konačno biti otkriveni. Na svim našim porodičnim skupovima, jedna stolica ostaje prazna. Za njega, kaže za „Blic“rođeni brat Olivera Ivanovića, Miroslav.

- DANIJELA LUKOVIĆ

Danas se navršava dve godine od kako je lideru Građanske inicijativ­e „Sloboda, demokratij­a, pravda” Oliveru Ivanoviću mučki oduzet život. Ubijen je sa šest metaka u leđa, ispred prostorija svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice. Ubice i nalogodavc­i ovog zločina još nisu otkriveni. Tim povodom danas će biti održan pomen u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu. Počeće u 8.15, simbolično, jer je to vreme na lidera GI SDP pucano.

To je najavila njegova supruga Milena Ivanović.

- I prošle godine smo održali pomen u Hramu Svetog Save, u vreme kada se ubistvo desilo. I ove godine biće održan pomen u kripti, a sa nama će biti prijatelji i njegovi poštovaoci - rekla je supruga Olivera Ivanovića Milena.

Od momenta ubistva, porodica Olivera Ivanovića apeluje da se pronađe ko je izvršio, ali i ko stoji iza ovog zločina.

- Vreme protiče, živimo u nadi da će se izvršioci i nalogodavc­i ubistva mog brata Olivera otkriti. Izreka “vreme leči sve” ne važi za nas. Nikako. Upravo je suprotno. Na svim našim skupovima, kad god se porodica okupi, jedna stolica uvek ostaje prazna. Ta stolica je za Olivera - priča Miroslav Ivanović.

Podseća da je podignuta optužnica za ovo zlodelo, da ne očekuje od nje previše ali i da svi u porodici željno iščekuju pretres.

- Prošle su dve godine, jedina vidljiva stvar je optužnica koja je podignuta u Prištini. Ta optužnica se, kako se može videti iz medija, odnosi na jedan broj lica ali koja se dovode u vezu sa ubistvom. Ukoliko se ne radi o nekoj posebnoj strategiji, od nje ne očekujem previše. Ipak,

očekujem da sve one koji su na bilo koji način dali doprinos da moj brat bude ubijen stigne zaslužena kazna. Sama događanja u vezi s optužnicom, rešavanje tehničkih pitanja, prevod na srpski i dostavljan­je optužnice doveli su do zastoja, a posle će pretres i tada ćemo zaista videti s čime sve Tužilaštvo raspolaže od dokaza i materijala i da li vodi u pravu istinu - napominje Miroslav Ivanović.

Kosovsko specijalno tužilaštvo podnelo je 2. 12. Osnovnom sudu u Prištini optužnicu za ubistvo Olivera Ivanovića protiv šest osoba, N. S., M. R., R. B., S. A., D. M. i Z. J. Oni se, kako se navodi, terete za krivična dela učešće u organizova­nju kriminalne grupe, zloupotreb­a službenog položaja, podrška u izvršenju krivičnog dela, teško ubistvo, neovlašćen­o posedovanj­e i upotreba oružja i odavanje službene tajne. Protiv tri osobe, M. R., Z. V. i Ž. B., izdat je međunarodn­i nalog za hapšenje s obzirom na to da se nalaze u bekstvu. U saopštenju Specijalno­g suda navodi se i da su „optuženi do sada više puta saslušavan­i, a istraga je proširena i na M. M. i G. B., koji su u bekstvu i za kojima je raspisana poternica”. U optužnici nisu objavljena imena nalogodava­ca i neposredni­h izvršilaca.

Prošle su dve godine, jedina vidljiva stvar je optužnica koja je podignuta u Prištini. Ipak, očekujem da sve one koji su doprineli da moj brat bude ubijen stigne zaslužena kazna, kaže Miroslav Ivanović I prošle godine smo održali pomen u Hramu Svetog Save, u vreme kada se ubistvo desilo. I ove godine biće održan pomen u kripti, a sa nama će biti prijatelji i njegovi poštovaoci, rekla je supruga Olivera Ivanovića, Milena

 ??  ??
 ??  ?? supruga i brat olivera ivanovića Čekaju da se otkriju u ubice i nalogodavc­i zločina
supruga i brat olivera ivanovića Čekaju da se otkriju u ubice i nalogodavc­i zločina
 ??  ?? oliver ivanović ubijen je sa šest metaka u leđa ispred prostorija stranke u severnoj mitrovici
oliver ivanović ubijen je sa šest metaka u leđa ispred prostorija stranke u severnoj mitrovici
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia