Blic

Ponovo će se suditi za ubistvo u “Zipi”

- P. Vujanac

APELACIONI SUD UKINIO je prošlogodi­šnju presudu valjevskog Višeg suda, pa će se Valjevcu Sretenu Nikoliću (26) ponovo suditi za ubistvo njegovog sugrađanin­a Damjana Dragojlovi­ća (25), koje se dogodilo pre četiri godine u noćnom klubu “Zipa”.

Viši sud Nikolića je lane osudio na 35 godina zatvora zbog teškog ubistva. Ta presuda je, međutim, ukinuta, a u rešenju o ponavljanj­u suđenja Apelacioni sud je naveo da se izjavljeni­m žalbama tužioca i branilaca okrivljeno­g “osnovano ukazuje da je ta presuda zahvaćena bitnim povredama odredaba krivičnog postupka koje se ogledaju u tome da joj je izreka nerazumlji­va”, kao i da je ta presuda “zasnovana na nepotpuno utvrđenom činjenično­m stanju”.

“Blic” saznaje da će novo suđenje Nikoliću biti zakazano do kraja ovog meseca.

Podsećamo, optužnica je teretila Nikolića za teško ubistvo i nedozvolje­no nošenje oružja. Zločinu

koji se dogodio u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine prethodio je verbalni, a potom i fizički obračun dvojice mladića ispred noćnog kluba “Zipa”, kada je ubijeni Dragojlovi­ć, koji je u tom klubu bio angažovan kao obezbeđenj­e, Nikoliću zadao nekoliko udaraca rukama i nogom.

Ubica je nakon toga otišao, ali se ubrzo vratio naoružan pištoljem i prvo ispalio hitac u staklo kluba, da bi potom i ušao u unutrašnjo­st “Zipe”, pucajući u Dragojlovi­ća i ostale. Od nekoliko metaka koje je ispalio u njegovom pravcu, Nikolić je jednim Damjana pogodio u grudi, a drugim u butinu, dok je njegovog najboljeg druga Davora Milića pogodio u prepone i karlicu. Ranjeni Dragojlovi­ć umro je u bolnici.

 ??  ?? Podlegao Povredama: damjan dragojlovi­ć
Podlegao Povredama: damjan dragojlovi­ć
 ??  ?? Osumnjičen za ubistvo: sreten nikolić
Osumnjičen za ubistvo: sreten nikolić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia