Blic

LJUDI, DOVEDITE VALJANOG TRENERA

- DARKO NIKOLIĆ

“Katastrofa­lan. Svakog januara ista priča, svake godine mi govorimo identične stvari i ništa ne pomaže. Ovako više ne ide”, rekao je najbolji igrač na Starom kontinentu.

Srbija ima najboljeg rukometaša Evrope, ali on nije igrao za “orlove” na kontinenta­lnom prvenstvu.

Naši momci su ekspresno završili nastup na EP sa sva tri poraza, a Petar Nenadić je ubeđen da bi svi čelni ljudi koji odlučuju o srpskom rukometu trebalo da odu sa svojih pozicija, “jer se svake godine ponavlja ista priča i neuspeh za neuspehom”. “Orlovi” su u Gracu poraženi redom od Belorusije, Crne Gore i Hrvatske, a Nenadića, najboljeg igrača Evrope za 2019. godinu i videte Vesprema, nije bilo u timu...

- Rekao sam 2018. da više nemam snage, a tako sam tada i mislio. Svega sam se nagledao u dresu reprezenta­cije i svašta sam doživeo. Atmosfera je uvek bila dobra, ali mi nismo, osim Vranješa i Hasanefend­ića, imali stabilnog trenera. U godinama sam kad mogu mnogo i imam volju i želju, ali dajte, ljudi, dovedite valjanog trenera i da svi zajedno počnemo nešto da radimo. Ovako više ništa ne ide - rekao je Nenadić.

Mada ne krivi igrače za neuspeh, rezultat koji su postigli ocenjuje kao jako loš.

- Katastrofa­lan. Svakog januara ista priča, svake godine mi govorimo identične stvari i ništa ne pomaže. Nije ovo momenat da se iznosi prljav veš i padaju teške reči, iako je ponovo naš najtrofejn­iji sport - najružnija slika Srbije. Za 15 godina smo samo dvaput prošli u drugi krug. Dosta je toga stvarno, Grac je slika i prilika našeg rukometa u kom već 20 godina ništa ne funkcioniš­e - ogorčen je bek Vesprema.

Komentariš­e kako smo sada “dotakli dno i grcamo u mulju bez promena”. Osvrnuo se i na pitanje izbora šefa stručnog štaba Nenada Peruničića, za koga kaže da je bio vrhunski igrač, ali ne misli da je dorastao pozivu selektora.

- Neka svi preuzmu odgovornos­t i odu, to je jedino rešenje... nema organizaci­je i struke, selektori se postavljaj­u bez dana radnog staža ili vođenja mlađih selekcija. Nemam problem sa Peruničiće­m, ali mu treba još nekoliko godina rada da bi mu bila poverena seniorska reprezenta­cija. Očigledno je da sada nije za tu funkciju i da nije najbolje rešenje rekao je Petar Nenadić.

On smatra da je, između ostalog, naš rukomet uništila i sujeta jer “igrači treba da zovu trenere, da ih mole i jure”, a da treneri na kraju ne priznaju greške.

NIJE USPEO DA ODVEDE U SRPSKU REPREZENTA­CIJU DRUGU FAZU EVROPSKOG PRVENSTVA

 ??  ?? nenadić je najbolji rukometaš evrope, a ne igra za srbiju
nenadić je najbolji rukometaš evrope, a ne igra za srbiju
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia