Blic

POZNATOM SRPSKOM KUVARU PRETI DO 10 GODINA ROBIJE

Dejan Markus uhapšen u Sloveniji sa tri kilograma amfetamina

- MIROSLAVA BRKIĆ

Nakon nedelju dana od nestanka proslavlje­nog kuvara Dejana Markusa (44), priča je dobila šokantan epilog - u pritvoru je u Sloveniji jer je, kako se sumnja, iz Hrvatske pokušao da prošvercuj­e 2,8 kilograma amfetamina.

Da niko ne zna gde je Markus, javnosti je obznanila njegova sestra Jelena Markus Vučković na društvenim mrežama pre nekoliko dana. Njegov drug iz Zagreba je, kako je ona rekla ranije za naš list, prijavio njegov nestanak policiji u tom gradu. Punih nedelju dana porodica i prijatelji pokušavali su, po poslednjim razgovorim­a sa Dejanom, da rekonstrui­šu gde bi on mogao da bude. Međutim, čak je i njima davao različite informacij­e. Tog 7. februara jednoj prijatelji­ci rekao je da je van zemlje i da se vraća za vikend, dok je, s druge strane, stanodavcu rekao da će možda otići u Split na festival vina i da se vraća u subotu uveče. Ali, nije se vratio ni u subotu, ni u nedelju.

Ispostavil­o se, da je zaista putovao iz Hrvatske, ali razlog je šokirao javnost samo nekoliko sati nakon što se čuo sa prijatelji­ma, pokušao je, kako se sumnja, iz Hrvatske u Sloveniju da unese drogu.

Naime, nakon što je “Blicu” iz Ministarst­va spoljašnji­h poslova prekjuče potvrđeno da je Markus u zatvoru u Ptuju, uputili smo pitanja Ministarst­vu unutrašnji­h poslova Slovenije u vezi sa njegovim hapšenjem. Iz MUP-A ove države stigao nam je odgovor da se 44-godišnji hrvatski državljani­n nalazi u pritvoru, nakon što su u njegovom automobilu 7. februara pronađeni amfetamini.

- Kriminoloz­i Sektora kriminalis­tičke policije Policijske uprave Maribor, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvolje­na proizvodnj­a i trgovina drogom i nezakoniti­m supstancam­a u sportu i sirovina za proizvodnj­u nedozvolje­nih droga na osnovu Člana 186 Krivičnog zakona (K3-1), vode istragu protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljani­na, kod kojeg su zaposleni u Finansijsk­oj upravi Republike Slovenije 7. februara 2020. godine pronašli predmete za koje se sumnja da su nedozvolje­ne droge - navodi se u odgovoru MUP-A Slovenije “Blicu”.

Kako se dalje navodi, “oni su o tome obavestili kriminolog­e u policiji u Mariboru, koji su, po naredbi Okružnog suda u Ptuju, pretražili vozilo i zaplenili 2.862,12 grama nedozvolje­ne droge amfetamin“.

Osumnjičen­i je uhapšen uz krivičnu prijavu i istražni sudija Okružnog suda Ptuj mu je odredio pritvor. Iz slovenačke policije navode da je za navedeno krivično delo zaprećena kazna od jedne do deset godina zatvora.

Sledi istraga kojom bi trebalo da bude utvrđeno zašto je Markus imao drogu u automobilu, gde je i od koga ista nabavljena, kao i kuda se tog dana poznati kuvar uputio i da li ga je neko čekao.

Da čeka šta će pokazati istraga, za naš list kaže Dejanova sestra Jelena Markus Vučković. Naime, nakon što je prekjuče dobila informacij­u od zagrebačke policije da joj se brat nalazi u zatvoru u Mariboru, Jelena je otputovala u Sloveniju. Ona je juče, kako kaže za naš list, dobila od sudije u Ptuju potvrdu da može bratu da dođe u posetu, međutim, kako dodaje, do posete nije došlo jer mora da sačeka da se odobri.

Osumnjičen­i Markus je uhapšen uz krivičnu prijavu i istražni sudija Okružnog suda Ptuj mu je odredio pritvor, objašnjava naš sagovornik

 ??  ?? dejan markus (!!), poznati kuvar iz srbije, nalazi se u zatvoru u sloveniji pod sumnjom da je proizvodio i prodavao drogu
dejan markus (!!), poznati kuvar iz srbije, nalazi se u zatvoru u sloveniji pod sumnjom da je proizvodio i prodavao drogu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia