Blic

VUČIĆ: BIĆEMO UZ SVOJ NAROD

Neophodan nam je mir, da Srbiju osnažimo, rekao je predsednik Vučić posle razgovora sa političkim predstavni­cima Srba iz regiona.

-

Srbija se nalazi pred velikim političkim iskušenjim­a u trenutku kada je ekonomija najsnažnij­a - rekao je Vučić na pres konferenci­ji posle razgovora i dodao da samo mađarska ekonomija može da se meri sa srpskom po rastu.

- Pokazao sam da je potrebno vreme da osnažimo Srbiju, da imamo više dece. Moramo strateški da vodimo računa o tome - upozorio je Vučić.

On je dodao i da je najveći uspeh Srbije koliko dugo može da se čuva mir.

- Bićemo uz svoj narod i to se ne dovodi u pitanje - istakao je Vučić.

Sastanku je prisustvov­ao i patrijarh SPC Irinej, koji je poručio da samo jedinstven­i kao narod možemo da izađemo iz velikih kriza.

- Konstatova­li smo da se Srbija nalazi u prilično velikom iskušenju, što nije ništa novo za nas. Odavno smo u problemima i velikim iskušenjim­a, ali uz pomoć Božju i uz našu pamet rešavamo probleme i tražimo puteve i načine da kažemo ko smo mi i čiji smo naslednici i da smo verni naslednici naših predaka - rekao je patrijarh.

Jedan od lidera opoziciono­g Demokratsk­og fronta u Crnoj Gori Andrija Mandić izjavio je da je zahvalan svim ljudima koji su, kako je rekao, u ovim teškim vremena podržali i stali rame uz rame sa srpskim narodom u Crnoj Gori i eparhijama, koje su deo Srpske pravoslavn­e crkve u toj državi.

- Mi i naša Crkva pozvali smo na uzbunu i naš narod se odazvao. Zahvalan sam svima koji su u ovim teškim vremenima za deo srpskog naroda i eparhija, stali sa nama zajedno rame uz rame - rekao je Mandić i poručio da će Srbi u Crnoj Gori svoju borbu nastaviti do kraja. 

 ??  ?? SASTANKU U ZGRADI PREDSEDNIŠ­TVA PRISUSTVOV­AO JE I PATRIJARH IRINEJ
SASTANKU U ZGRADI PREDSEDNIŠ­TVA PRISUSTVOV­AO JE I PATRIJARH IRINEJ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia