Blic

LUKI NE GINE „EL KLASIKO“, BARSA KRADE JOVIĆA REALU

-

Španski „Don Balon“lansirao vest da je katalonski gigant spreman da aktivira klauzulu i otkupi našeg napadača od Madriđana. Dugo se čekalo da u nekom od dva najveća španska kluba zaigra srpski fudbaler, a sada bi u jednoj sezoni Luka Jović mogao da nastupa i za Real i za Barselonu. Završen je prelazni rok u Španiji, ali su Katalonci spremni da iskoriste opciju koja im je preostala - dovođenja jednog igrača iz domaćeg takmičenja. Barselona se našla u problemu nakon povrede Usmana Dembelea. Kike Setijen mora hitno da reaguje i ojača ofanzivnu liniju, a izbor je samo na igračima koji nastupaju u Španiji. Jedan interesant­an iskusnom stručnjaku igra upravo za ljutog rivala, Real Madrid. Luka Jović je izuzetno interesant­an Barseloni, kako tvrdi poznati „Don Balon“, a zatim i ostali vodeći španski mediji koji su se nakon pisanja pomenutog portala aktivno uključili u ovu priču.

Dembeleu je pukla zadnja loža, par dana kasnije je operisan u Finskoj nakon čega je Barselona obavestila javnost da će Francuz van terena biti barem šest meseci. Usman Dembele je završio sezonu, a Katalonci su odmah potom od Fudbalske federacije Španije zatražili odobrenje za angažovanj­e novog igrača zbog vanredne okolnosti.

Luka Jović nije jedina, ali je među najvećim željama Barse. Erik Abidal je kao sportski direktor tima sa Nou Kampa Srbina nekoliko puta gledao još pre potpisa za Real Madrid, kada Barselona nije želela da se takmiči milionima sa Madriđanim­a. Situacija je sada drugačija, pa bi katalonski klub mogao da aktivira otkupnu klauzulu koju Srbin ima u ugovoru sa timom za koji nastupa.

Dovođenje Jovića od strane aktuelnog prvaka Španije znatno bi oslabilo redove rivala iz „el klasika“, koji bi tako ostao samo na Karimu Benzemi kao osnovi za špic napada.

 ??  ??
 ??  ?? LUKA JOVIĆ KAO REŠENJE ZA BARSINE PROBLEME
LUKA JOVIĆ KAO REŠENJE ZA BARSINE PROBLEME

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia