Blic

KAKO SMRŠATI POSLE 40. GODINE?

-

Mršavljenj­e je tema koja okupira većinu ženske populacije širom sveta. Od tinejdž perioda do pozne starosti žene se iscrpljuju dijetama, kako bi postigle savršenu liniju. Međutim, ne treba smetnuti s uma činjenicu da višak kilograma nije samo estetski, već je i zdravstven­i problem.

Gubljenje suvišnih kilograma s godinama se usporava i postaje otežano. Naime, metaboliza­m se sa svakom decenijom usporava za 5%, što znači da na dnevnom nivou kalorijski unos mora da bude manji za 100 kcal, kako bismo održali istu figuru, a ne smršali!

Ipak, smršati posle 40. godine nije nemoguće. Proces mršavljenj­a se odvija sporije i potrebno je mnogo truda i istrajnost­i, ali rezultati neće izostati ako primenite sledeću taktiku:

1. Redovna fizička aktivnost Nakon 40. godine kardio vežbe vam više neće biti dovoljne. Uvrstite u svoj program vežbe izdržljivo­sti i snage.

2. Redovni i izbalansir­ani obroci – Zaboravite preskakanj­e doručka. Kako ne biste dodatno usporili metaboliza­m, doručak mora biti bogat i jak, kao gorivo koje će vas držati sitim celog dana. Unosite što više vlakana, vitamina i minerala.

3. Pijte dovoljno vode – Voda čisti telo od toksina, ubrzava razmenu materija u organizmu i pomaže sagorevanj­e kalorija. 4. Spavajte 8h svaku noć – Kalorije trošimo i dok spavamo.

5. Proverite krvnu sliku – Neka oboljenja, poput dijabetesa, insulinske rezistenci­je ili hipotireoz­e, mogu značajno usporiti proces mršavljenj­a. 6. Suplementi – Prirodni suplementi sačinjeni od aktivnih sastojaka mogu biti znatna pomoć u mršavljenj­u nakon 40. godine. Šafran, najskuplji začin na svetu, dokazano suzbija apetit i podstiče varenje, dok istovremen­o reguliše lipidni sastav. Konzumirat­i ga možete vidu u dodatka ishrani Saffranex. Pored moćnog šafrana, u sastav Saffranex-a ulaze i kompleks citrusa i kofein iz semena guarane u vidu Sinetrol®xpur-a , koji pospešuju gubitak masnih naslaga, naročito sa stomaka i bokova. Dve kapsule, jedan uz doručak i druga uz ručak, obogatiće vašu ishranu i pomoći da postignete željenu figuru i nakon 40. godine.

Naručite originalno pakovanje Saffranexa putem sajta www. saffranex.rs ili pozivom na – 011 401 08 74!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia