Blic

GRADSKI VEĆNIK NAMESTIO TENDER FIRMI SVOG OCA

- NIKOLINA GOVORUŠA

Tomica Stojanović, gradski većnik u Požarevcu zadužen za prosvetu, tek nakon što je postavljen na ovu funkciju, svom ocu Branku Stojanović­u je omogućio da učestvuje na tenderu Ministarst­va prosvete i da tako dobije sredstva u iznosu od 3.816.000 dinara, saznaje „Blic”.

Pomenuti gradski većnik 8.7.2019. godine postaje član gradskog veća grada Požarevca i dobija u svoje zaduženje delokrug poslova vezanih za prosvetu u tom gradu.

- To samo po sebi ne bi predstavlj­alo nikakav problem, jer je stvar partije koja je na vlasti da bira kadrove po političkoj pripadnost­i. Međutim, Stojanović je iz njemu znanih razloga napustio redove SPS-A i prešao u SNS po svoj prilici da bi postao to što jeste i tako obezbedio povoljnije uslove za dobijanje sredstava na konkursu Ministarst­va prosvete - navodi izvor „Blica” upućen u ceo slučaj.

On nam dalje objašnjava da je otac prijavljen­og Branko Stojanović, inače penzioner, mesec dana pre nego što mu je sin postao gradski većnik osnovao firmu Konsultant­ski centar za obrazovanj­e , vaspitanje i sport d.o.o.

Tako su se svi uslovi stvorili da Stojanović­i konkurišu i (ispostavić­e se, s pravom) veruju da će dobiti sredstva za koje je Ministarst­vo prosvete raspisalo javni poziv: stručno usavršavan­je od javnog interesa u 2019. godini, a koji su značajni za razvoj kompetenci­ja zaposlenih u ustanovama osnovnog obrazovanj­a, kao i poslove u vezi sa obrazovanj­em i vaspitanje­m.

- Pored svih manjkavost­i, Ministarst­vo prosvete 12.12.2019. godine dodeljuje sredstva firmi oca Tomice Stojanović­a za program pod imenom „Učeničke zadruge

 ??  ?? tomica stojanović negira naša saznanja, iako ga dokumenta ministarst­va prosvete demantuju
tomica stojanović negira naša saznanja, iako ga dokumenta ministarst­va prosvete demantuju
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia