Blic

PESNICAMA UBIO MAJKU, PA JE ZAKOPAO U DVORIŠTU

Obdukcija pokazala da je Dušica Filipčeva usmrćena

- ZLATKO ČONKAŠ

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu odredilo je pritvor Nikoli Filipčevu (24) iz Bačkog Gradišta zbog sumnje da je ubio svoju majku Dušicu i zakopao je u dvorištu porodične kuće u Ulici Šamu Mihalja broj 31 u tom mestu. Kako saznaje „Blic”, Nikola je Dušicu pesnicama tukao po glavi do smrti.

Uzrenjanin­skom Višem javnom tužilaštvu kažu za “Blic” da je osnova sumnje proizašla na osnovu operativno­g rada Policijske uprave Novi Sad te izvršene ekshumacij­e leša Dušice Filipčev (54) i preliminar­nih rezultata izvršene obdukcije.

- Ekshumacij­a je izvršena 19. februara u prisustvu dežurnog zamenika javnog tužioca u Zrenjaninu, specijalis­te sudske medicine i policijski­h službenika. Na osnovu utvrđenih činjenica, a nakon saslušanja osumnjičen­og od strane zamenika javnog tužioca, proizilazi da je osumnjičen­i neutvrđeno­g dana maja

2019. godine u Bačkom Gradištu u porodičnoj kući prilikom svađe sa svojom majkom istoj zadao više udaraca pesnicom po glavi usled čega je oštećena preminula. U nameri da prikrije

izvršenje ovog krivičnog dela, okrivljeni je telo zakopao u dvorištu kuće a o događaju nije obavestio nikoga sve do dana otkrivanja - preciziraj­u za „Blic“u zrenjanins­kom Višem javnom tužilaštvu.

Dodaju i da je protiv okrivljeno­g po predlogu javnog tužioca određen pritvor od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu zbog opasnosti od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i iz razloga što su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenj­a javnosti.

Kako je „Blic“već izveštavao, Nikola je prilikom hapšenja dao iskaz u kome tvrdi da je njegova majka Dušica umrla prirodnom smrću i da on nije imao novca da je sahrani, pa ju je umotao u ćebe i zakopao u dvorištu.

- Prema preliminar­nim rezultatim­a istrage, Nikola je u maju prošle godine rekao komšijama i prijatelji­ma da mu je majka, koja je bila psihički bolesnik, preminula u bolnici u Novom Sadu, a da on nije imao novca za sahranu te da je njeno telo preuzela rodbina iz Kule i da je Dušica tamo sahranjena. Čak je nosio jedno vreme i crni flor kao znak žalosti - priča naš izvor upoznat sa detaljima istrage.

Dodaje i da se nakon izvesnog vremena Nikola preselio u kuću preko puta gde je plaćao samo struju budući da je objekat u kojem je živeo sa majkom bio potpuno neuslovan.

Nikola je čak jedno vreme nosio i crni flor kao znak žalosti. Motiv ubistva još nije poznat, a njemu je određen pritvor do 30 dana, kaže naš izvor

 ??  ?? uhapšeni nikola filipčev tvrdio policiji da je majka umrla prirodnom smrću i da nije imao novca za njenu sahranu
uhapšeni nikola filipčev tvrdio policiji da je majka umrla prirodnom smrću i da nije imao novca za njenu sahranu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia