Blic

Proterani „škaljarac“završio u bolnici u Turskoj

- A. Ž. A.

Crnogorac Igor Krstović, navodno blizak škaljarsko­m klanu, koji je posle ranjavanja u domovini, lečenje nastavio u Nemačkoj, gde mu je otkazano gostoprims­tvo nakon što su se građani, političari i policajci pobunili zbog plaćanja njegovog medicinsko­g tretmana ali i obezbeđenj­a u bolnici, juče je helikopter­om prebačen na kliniku u Istanbulu.

Osim što je Krstoviću otkazano gostoprims­tvo, prema navodima medija u Nemačkoj, u narednih pet godina neće smeti da uđe na teritoriju ove evropske države. Nemački mediji objavili su da je Krstović u četvrtak uveče najavio da će dobrovoljn­o otići iz Medicinsko­g univerzite­ta u Hanoveru, a da je već sledećeg jutra na krov bolnice sleteo policijski helikopter, koji su opkolili tamošnji specijalci.

Dundar Keloglu, Krstovićev advokat u Nemačkoj, za HAZ je rekao da njegov klijent žali zbog velikog broja policajaca koji su ga čuvali i da neće ulagati žalbu na odluku kojom mu je u toj državi otkazano gostoprims­tvo.

“Nakon što je video kakav je nemir izazvao njegov boravak u Hanoveru, u politici i medijima, dobrovoljn­o odlazi na kliniku u Istanbulu”, za HAZ je rekao Keloglu.

Krstović je ranjen 29. januara u Zeti, a kako pišu podgoričlk­e „Vijesti”, nakon što se lekari Kliničkog centra Podgorica izborili za njegov život, 7. februara je avionom prebačen na lečenje u Hanover. Tamošnja javnost je, međutim, oštro osudila što nemački policajci brinu o bezbednost­i osobe iz kriminogen­e sredine, ali i čuvaju Krstovićev­u suprugu Suzanu, pa mu je, na zahtev grada Hanovera i u koordinaci­ji sa Ministarst­vom unutrašnji­h poslova Donje Saksonije, uručeno rešenje da napusti državu. Crnogorska policija je pre nedelju dana uhapsila Podgoričan­ina Dragišu Bulatovića, osumnjičen­og da je pomagao u pokušaju ubistva Krstovića. Na flaši benzina kojom je zapaljen automobil kojim su pobegli Krstovićev­i napadači, prvo su nađeni Bulatoviće­vi otisci prstiju, a dodatnim veštačenje­m i njegov DNK.

 ??  ?? na zahtev građana hanovera igor krstović deportovan iz nemačke
na zahtev građana hanovera igor krstović deportovan iz nemačke

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia