Blic

IZ „ŠKORPIONA“

-

davor pernić optužen je za teško ubistvo u jabukovcu, a njegova ljubavnica maja bađikić za saizvršila­štvo

Davor Pernić (36) iz Jabukovca optužen je da je hicima iz “škorpiona” ubio Draganu Jozeljić (53), njenu majku Ljubinku Oprikić (76) i pucao u ujaka Raju Kazimirovi­ća, domaćina salaša, dok tužilaštvo Maju Bađikić (26) tereti da je Raji ispalila hitac u glavu, kao i da je usmrtila njegovu majku Dragicu Kazimirovi­ć (93)!

Prema informacij­ama „Blica”, nadležni tužilac će zatražiti da se osumnjičen­ima za teško ubistvo Filića produži pritvor, upravo zbog ozbiljnost­i krivičnog dela za koje se terete. Saslušanje svedoka je, kako saznajemo, zakazao za 12. mart a tada bi između ostalih trebalo da svedoči i Stefanov mlađi brat.

Nikola B. i Mitar P. uhapšeni su 2. februara, ubrzo nakon što su, kako se sumnja, pretukli Filića. Stefan Filić je sa mlađim bratom i drugom čekao taksi ispred kluba, da bi otišli kući u Staro Selo. Grupa mladića izašla je iz lokala, gde je prethodno bio i Filić, i nasrnuli su na njegovog brata i druga. On ih je samo zamolio da prestanu, a onda je dobio udarac koji ga je oborio na zemlju. Zatim su ga šutnuli i u glavu. Napadači su pobegli, ali su ubrzo uhapšeni. Stefan je u bolnicu u Smederevsk­oj Palanci dovezen bez ijedne vitalne funkcije, a posle reanimacij­e prevezen je u Urgenti centar u Beogradu, gde je preminuo sledećeg dana. U momentu hapšenja Nikola i Mitar bili su osumnjičen­i za nanošenje teških telesnih povreda, ali je posle Stefanove smrti krivično delo prekvalifi­kovano, pa je predmet iz nadležnost­i Osnovnog javnog tužlaštva u Velikoj Plani prešao u ruke Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Stefan Filić je bio maturant i odličan đak Ekonomske škole u Velikoj Plani. Nasmrt su ga pretukla dvojica huligana.

 ??  ?? tužilaštvo tereti maju da je iz malokaliba­rske puške sa prigušivač­em pucala u dragicu i njenog sina raju kazimirovi­ća davor je, prema navodima optužnice, iz automatske puške usmrtio ljubinku oprikić i draganu jozeljić
tužilaštvo tereti maju da je iz malokaliba­rske puške sa prigušivač­em pucala u dragicu i njenog sina raju kazimirovi­ća davor je, prema navodima optužnice, iz automatske puške usmrtio ljubinku oprikić i draganu jozeljić
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? nikola b. ( ) iz velike plane
nikola b. ( ) iz velike plane

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia