Blic

POSLE DURANTA OTPAO I IRVIN

-

Košarkaš Bruklina Kajri Irving završio je sezonu u NBA ligi, pošto će morati na operaciju. Kajrija je novi peh zadesio na meču protiv Vašingtona, imao je jak duel sa Bredlijem Bilom posle kojeg su obojica završila na zemlji, a sada je postalo jasno da je plejmejker izvukao deblji kraj. Posle konsultaci­ja sa specijalis­tom, Irving je doneo odluku da ide pod nož kako bi sanirao povredu desnog ramena pa će propustiti ostatak sezone.

Lalatovića mnogo poštujem, ali ovog puta on je protivnik, nema odustajanj­a. „Delije” će biti naš 12. igrač, ne mogu da omanu, kaže trener crveno-belih.

Derbi 22. kola Superlige Crvena zvezda - Vojvodina (18 sati) imaće dvostruku težinu. Najpre, Dejan Stanković će, posle uspelog debija na klupi crveno-belih i pobede na gostovanju Čukaričkom (2:0), imati i debi pred “delijama”. Uz to, s druge strane ringa biće Nenad Lalatović, Dekijev saigrač iz mlađih dana i veliki prijatelj.

Posle odličnog starta Stankovića i njegovih izabranika, očekuje se da će šampiona danas na “Marakani” podržati preko 30.000 najverniji­h navijača. Sve miriše na spektakl.

- Znam da istorijski “delije” ne mogu da omanu. Oni će biti tu, daće nam veliku podršku. I ja kao trener mogu da im obećam dobru i zdravu utakmicu. Mi smo tek na početku stvaranja igre. Videli ste to protiv Čukaričkog, jer pokušavam da svih 11 igrača uvedem u igru. Da li možemo da napredujem­o? Verujem da možemo. Rano je da zaključuje­mo neke stvari. Znam kako Lala igra, i očekujem da će im biti lakše ako se vrate malo pozadi. Gledaćemo da im oduzmemo dobre stvari, kao što smo to uradili u susretu sa “brđanima - poručuje Dejan Sanković.

Dejan Stanković i Nenad Lalatović su bili deo ekipe čuvene generacije omladinaca

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia