Blic

ISPITNIH ROKOVA I PRIJEMNIH ZA FAKULTET

-

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je pomeranje prijemnih ispita na fakultetim­a, kao i ispitnih rokova zbog epidemije virusa korona. Kako je naveo, rokovi mogu da se pomere za avgust, septembar, oktobar... S druge strane, veruje se da bi mala matura za upis u srednje škole zasad mogla da se održi u predviđeno vreme, sredinom juna, naravno, pod uslovom da do tada bude ukinuto vanredno stanje.

je što se jako brzo prelaze lekcije i dete ne stigne da uradi pojedine stvari, malo je još uvek sve konfuzno i nismo znali da li treba sve da piše u svesku. Ali, zato smo na vezi sa učiteljico­m preko

viber grupe koja nam mnogo pomaže u svemu ovome kaže ova Subotičank­a.

Nastava na daljinu za osnovce emituje se na trećem kanalu RTS-A, na malim ekranima će biti pet dana u nedelji, svi emitovani časovi biće dostupni i na platformi RTS planeta (internet adresa rtsplaneta. rs) gde se mogu naknadno i više puta pregledati, a rasporedi se nalaze na sajtu Ministarst­va prosvete www. rasporedna­stave.gov.rs.

USKORO I NA RTS 2

- Za sledeću nedelju se planira da osim RTS 3 i RTS Planeta bude uključen i RTS 2. Time bismo podigli kvalitet nastave za po jedan čas. Od prvog do sedmog đaci bi imali po tri časa, a osmi razred četiri dnevno - rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.

Dete ne stigne da uradi pojedine stvari, malo je još uvek sve konfuzno i nismo znali da li treba sve da piše u svesku - prvi su utisci roditelja

On je naglasio da je RTS Planeta opterećena zbog velikog interesova­nja đaka i roditelja, te da će se uključiti i neki drugi portali.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia