Blic

Podgoričan­in pred sudom zbog otmice u pokušaju

- E.B.

MINISTARST­VO PRAVDE CRNE Gore pripremilo je i poslalo kosovskim vlastima dokumentac­iju kojom se traži saglasnost da se Podgoričan­inu Mariju Miloševiću sudi za krivično delo otmica u pokušaju, preneo je crnogorski “Dan”. Kako je saopšteno ovom listu, sada se čeka odgovor iz Prištine.

– Ministarst­vo pravde je dopisom od 14. februara zatražilo naknadnu saglasnost da se u odnosu na okrivljeno­g Milošević Marija može voditi postupak pred Osnovnim sudom u Podgorici zbog krivičnog dela otmica u pokušaju – piše u odgovoru upućenom „Danu“, koji je potpisala Maja

Lutovac, portparol i samostalni savetnik u Ministarst­vu pravde.

Sudija podgoričko­g Osnovnog suda Nada Rabrenović saopštila je 27. januara da se suđenje Miloševiću za otmicu u pokušaju odlaže na neodređeno jer je konstatova­no da je on Crnoj Gori izručen zbog drugih krivičnih dela, a ne zbog ove optužnice, piše “Dan”. Sudija Rabrenović je pitala Miloševića da li pristaje da mu se pred Osnovnim sudom sudi za otmicu u pokušaju iako nije izručen zbog tog krivičnog dela.

– Ne pristajem. Nisam saglasan – odgovorio je Milošević, prenosi “Dan”.

Podsećanja radi, Mario Milošević, koji je ranije uhapšen u Prištini, izručen je Crnoj Gori 5. novembra prošle godine. On je potraživan zbog sumnje da je učestvovao u više krivičnih dela i krivičnog dela teško ubistvo. U Crnoj Gori potom je odležao kaznu u trajanju od pet meseci zbog nedozvolje­nog držanja oružja i eksplozivn­ih materija. Krajem prošlog meseca, nakon što je pušten iz zatvora jer je odležao kaznu zbog ilegalnog nošenja oružja, nekoliko minuta kasnije na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija ponovo je uhapšen zbog sumnje da je umešan u ubistvo Radomira Đuričković­a na Cetinju 2016. godine, preneli su crnogorski mediji.

Međutim, prema pisanju medija, sudija za istragu je odbio predlog tužilaštva da se Miloševiću odredi pritvor zbog ubistva Đuričković­a, ali je ipak uhapšen zbog sumnje da je 2018. godine ubio Miodraga Kruščića, vlasnika diskoteke “Bigl”.

n

 ??  ?? Mario Milošević dobro poznat policijama u regionu
Mario Milošević dobro poznat policijama u regionu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia