Blic

ZIDAN I REAL NE ZNAJU ŠTA DA URADE SA BEJLOM

- ALEKSANDAR KNEŽEVIĆ

Luka Jović izgleda nije najveća briga za trenere madridsko Reala Zinedina Zidana. Francuski stručnjak ponovo ne zna šta će da radi sa skupo plaćenim Garetom Bejlom koji ove sezone, praktično, ništa nije pokazao. Naime, nije dao gol u Laligi od septembra, a postigao je ukupno samo dva cele sezone. Nastupio je na samo 18 utakmica, tek tri puta u 2020. Real bi ga se možda i rešio ranije, ali ne može. Velšanin ima godišnju platu od čak 17.000.000 evra od koje ne želi da odustane, a ima ugovor do leta 2022.

Kapiten “kraljeva” trenira u svojoj kući, u krugu porodice, kao da će se šampionat Španije nastaviti za nekoliko dana.

Vrhunski svetski sportisti trude se da ostanu u formi jer niko ne zna kada će se takmičenja nastaviti. Većina njih je u kućnoj izolaciji, kao Serhio Ramos koji je već šest dana u karantinu, nakon što je košarkaš Reala Trej Tompkins bio pozitivan na virus korona.

Ramos je na Instagramu postavio slike kako svaki dan trenira u društvu porodice, supruge i troje dece. Takođe, on se trudi da animira sve koji ga prate preko društvenih mreža i da im pokaže da je u ovom trenutku najvažnije da se nešto radi.

Za svoje kolege fudbalere je čak pripremio i izazov koji će, sigurno, postati viralan. Naime, 33-godišnji Španac je pozvao sve da se priključe pimplovanj­u rolnom toaletpapi­ra.

Izazov je otvoren, a jedan od prvih koji je odgovorio Ramosu je bio bivši fudbaler Partizana Andrija Delibašić, koji je u penziji od 2015. godine, ali po umeću sa rolnom ne zaostaje za kapitenom madridskog Reala.

Takođe, kao da će sutra već igrati treniraju i fudbaleri Barselone koji su dobili uputstvo za rad, a napredak će pratiti njihovi treneri preko video-linka.

- Igrači su dobili plan koji moraju da ispune. Za sada

Ramos se trudi da animira sve koji ga prate preko društvenih mreža i da im pokaže da je u ovom trenutku najvažnije da se radi

RAMOS JE POKAZAO DA JE MAJSTOR, BEZ OBZIRA NA TO DA LI JE U PITANJU LOPTA ILI ROLNA TOALET-PAPIRA

smo se ograničili na nedeljne zadatke, a videćemo za kasnije. Treneri su u stalnom kontaktu sa igračima kako bismo, čim se za to ukaže prilika, mogli svi zajedno da radimo poručili su predstavni­ci katalonsko­g kluba. Situacija zavisi od kluba do kluba, a trenutno je najteža situacija u Valensiji gde je 35 odsto igrača i članova stručnog štaba i pomoćnog osoblja pozitivno na virus korona.

U karantinu se nalaze i košarkaši Jute nakon što su Rudi Gober i Donovan Mičel bili pozitivni. Mičelu je i sama spoznaja da je pozitivan na Covid-19 veoma teško pala. On se uključio u jednu televizijs­ku emisiju u kojoj je opisao kompletnu situaciju koja ga je zadesila.

Suze su mi potekle, moram da priznam. Kad su mi uzimali bris, to je bilo najdužih 15 sekundi u mom životu, uhvatila me panika, kaže Donovan Mičel.

- Najstrašni­je je što virus može biti u osobi a da to ona i ne zna. Takav je slučaj kod mene, nemam nikakve simptome, a imam koronu. Kako se osećam? Pa bez problema mogu da odigram sedam utakmica u nizu. Suze su potekle, moram da priznam. Kad su mi uzimali bris, to je bilo najdužih 15 sekundi u mom životu, uhvatila me panika, baš mi je bilo nelagodno i nisam znao šta da radim rekao je Mičel.

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? na izazov ramosa prvi je odgovorio andrija delibašić
na izazov ramosa prvi je odgovorio andrija delibašić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia