Blic

BRAVO, TAKO RADI “ŽUTI ZID”!

-

REĆI ZA NEKE navijače da su najbolji obično izaziva gnev uvređenih koji navijaju za neke druge... OK, onda navijači Borusije Dortmund nisu najbolji, ali da su primer u svakom smislu - nema dileme!

Njihova vernost i odanost klubu odavno su za divljenje. Stadion im je uvek krcat, karata u prodaji skoro nikad nema, tribine grme, a koreografi­je su im spektakula­rne. U dve reči - čuveni “žuti zid”.

Bore se navijači Borusije Dortmund protiv poskupljen­ja karata, protiv loših stvari u modernom fudbalu, poštuju igrače svog tima, ali i one koji su nekada igrali za njih...

A sada su pokazali da imaju i društvenu odgovornos­t. Da ne dužimo, ovo pismo su uputili javnosti:

- Dobar dan svima. Svi znamo u kakvoj smo trenutno situaciji zbog virusa korona i zato nećemo ništa pričati o tome. Sada je bitno pokazati solidarnos­t i preuzeti odgovornos­t za društvo u celini. Ovo posebno znači da želimo da pomognemo ljudima koji spadaju u rizične grupe. Pokušaćemo da pomognemo celoj regiji Dortmunda već od danas. Od 11 do 17 časova preuzećemo na sebe obavezu kupovine i ostalih kurirskih službi za one koji to ne bi smeli ili ne mogu da rade. Možete nas pozvati na navedeni broj telefona i molimo vas da ovu uslugu koristite samo ukoliko zaista pripadate rizičnim grupama ili se nalazite u karantinu.

S obzirom na to da ne znamo koliki obim posla nas čeka, molimo vas za razumevanj­e, jer možda ne možemo da garantujem­o da ćemo se odazvati na sve pozive. O svemu možete razgovarat­i sa momcima i devojkama koji će dežurati kraj telefona.

Ujedinjeni. Ljudi za primer!

Pokušaćemo da pomognemo celoj regiji Dortmunda. Od 11 do 17 sati preuzećemo vaše obaveze

 ??  ??
 ??  ?? klubovi Čekaju priliku da odigraju mečeve lige šampiona
klubovi Čekaju priliku da odigraju mečeve lige šampiona

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia