Blic

ĐERE DA POPRAVI IGRU NA BETONU

-

a da se ne pomene virus korona, Obradovića smo prvo pitali kako komentariš­e to što nema tenisa sigurno u narednih šest sedmica.

- Hajde da malo pogledamo sa pozitivne strane, nikada igrači nisu bili u takvoj situaciji da imaju usred sezone nekoliko nedelja pauze. To znači da će imati vremena da se odmore ako neko ima da zaleči sitnije povrede. Ništa neće da dobiju, ali ništa neće ni da izgube. Biće ovo resetovanj­e za njih - počeo je razgovor Obradović.

Sa teme korone prešli smo na teniske teme. Srpski igrači su dobro počeli ovu 2020. Prvi put se desilo da u top pedeset imamo čak petoricu tenisera.

- Mislim da je ključ u uspešnosti reprezenta­cije. Da ovi stariji prenesu iskustvo na mlađe, da im objasne kako se stiže do vrha. Novak, Janko, Viktor, Nenad biće odlični učitelji. Mlađi su privilegov­ani jer imaju od koga da uče. Zato je vrlo bitno da ni u jednom trenutku ne zaboravimo na taj kult zajedništv­a o kojem je čak i Nole pričao. Ne zaboravite kakvu je sezonu imao 2011. posle osvajanja Dejvis kupa rekao je iskusni stručnjak.

Ono što nas je posebno interesova­lo jeste to šta mlade snage moraju da promene u svom radu kako bi stigle do top 10. Počeli smo od Filipa

Krajinović­a, trenutno 32. igrača sveta.

- Fali mu kontinuite­t, mora da pronađe balans između talenta koji nesumnjivo ima i fizičke pripremlje­nosti. On je imao dosta problema s telom, povrede su ga sprečavale da se što pripremi kako treba. A kada si fizički ograničen, to dosta može da

Laslo Đere je takođe bio među pedeset najboljih, ali je zbog neodbranje­ne titule u Brazilu ispao iz tog društva. - On je izgubio kontinuite­t. Mora da poboljša igru na tvrdim podlogama jer ne može da očekuje da će napraviti bolji rezultat ukoliko samo bude dobro igrao na šljaci. To je samo jedan deo sezone kada se igra na zemlji, tako da mora da popravi igru na tvrdoj podlozi ukoliko želi da nastavi uspon. utiče i na tvoje samopouzda­nje, psihičko stanje. On mora da uči od Novaka, da mu on bude reper. I Đoković je bio užasno fizički hendikepir­an, ali vidite šta je uspeo sa odličnim timom oko sebe. Tako i Krajinović mora da se ponaša jer on sigurno ima kvalitet da bude u top deset - rekao je Obradović.

Dušan Lajović je bio sledeći koji se našao na skeneru.

- Njemu ne fali praktično ništa. Ovo što on radi je sigurno njegov maksimum. Ono što njemu jedino fali jeste da zaigra u drugoj nedelji grend slema ili u drugoj nedelji mastersa. Kada to bude prevazišao, mislim da će mu to dati dodatno samopouzda­nje jer sigurno može da napreduje na rang-listi. Što se tiče Kecmanović­a, o njegovoj karijeri Obradović ima najmanje informacij­a.

- Bio je u Americi, baš kao i Krajinović tako da nemam puno uvida u njegovu karijeru. Baš kao i za ostale, potrebno je da nađe tim pravih stručnjaka koji će brinuti o njemu.

Za kraj, isto kao i za početak - priča o koroni.

- Znam kako je bilo u Kini na početku svega ovoga, znam i ovde kako je. Životni strah može da bude dobar jer stvara disciplinu. Poštujte sve mere, ne izlazite napolje, sve će se ovo srediti. A onda da nastavimo da uživamo u tenisu sumirao je Obradović.

KRAJINOVIĆ JE PRIVILEGOV­AN JER MOŽE DA UČI OD ĐOKOVIĆA, ZIMONJIĆA, TIPSAREVIĆ­A I TROICKOG

nNEKADA NAJBOLJI FUDBALER sveta Brazilac Ronaldinjo, koji se nalazi u zatvoru u Paragvaju jer je sa bratom ušao u tu zemlju uz falsifikov­ane paragvajsk­e pasoše, našao se u novom, daleko većem problemu.

Naime, tužilaštvo je počelo da pregledava dokumenta i poruke na telefonima koje su koristili bivši as Barselone i Milana, kao i njegov brat, ujedno poslovni menadžer Roberto Asis.

Osmar Legal, tužilac koji vodi ovaj postupak, rekao je za agenciju Rojers da se istražuje veza između braće i Dalije Lopez, žene koja je organizova­la posetu Brazilaca i sačekala ih na aerodromu u Asunsionu pre nego što su oni privedeni.

- Ona je možda umešana u šemu pranja novca, što znači da ćemo morati da ispitamo i druge ljude koji su možda u to umešani, uključujuć­i i Ronaldinja. Zato smo i insistiral­i da ostane pritvoren. Naša glavna hipoteza je da su oni napravili lažna dokumenta, da su onda s njima i ušli u Paragvaj, a da su planirali da ih koriste za komercijal­ne svrhe ili za investicij­e koje nisu legalne - rekao je Legal.

Otkriveno je da Ronaldinjo duguje 2.000.000 evra za porez, zbog čega su mu oduzeti pasoši Španije i Brazila, kao i da duguje preko 4.000.000 evra na nekoliko mesta, zasad iz nepoznatih razloga. Takođe, kriminalna organizaci­ja sumnjiči se da je oprala čak 400.000.000 evra i da im je u tome pomagao bivši fudbaler Barselone, PSŽ-A i Milana.

BRATPolici­ja tvrdi da su Ronaldinjo i njegov brat znali da koriste falsifikov­ane pasoše za koje su platili čak 18.000 dolara

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia