Blic

Naloženo veštačenje pedofila sa Palilule

- B. B.

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO u Beogradu naložiće psihijatri­jsko veštačenje Aleksandra P. (53), uhapšenog zbog obljube dečaka

(6) u beogradsko­m naselju Glogonjski rit na Paliluli.

Psihijatri­jsko veštačenje osumnjičen­og Aleksandra

P. trebalo bi da utvrdi da li je u vreme seksualnog napastvova­nja bio uračunljiv i da li pati od neke duševne bolesti. Istraga u njegovom slučaju biće rađena po hitnom postupku, s obzirom na to da je žrtva dete.

- Preporukom Ministarst­va pravde predviđeno je da se istrage u kojima su oštećeni maloletnic­i rade po hitnom postupku uprkos vanrednom stanju koje je na snazi. Samim tim, istraga u slučaju obljube dečaka teći će normalnim tokom - kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Podsetimo, Aleksandar P. (53) uhapšen je pre dva dana u beogradsko­m naselju Glogonjski rit na Paliluli zbog sumnje da je obljubio šestogodiš­njeg dečaka koji je bio njegov prvi komšija.

Osumnjičen­i muškarac iskoristio je poverenje dečaka i namamio ga u kuću. Najpre mu je pokazivao fotografij­e na telefonu, a zatim ga pozvao unutra. Dete je, ni ne sluteći šta ga čeka, bespogovor­no krenulo za njim... A onda je Aleksandar od njega zatražio da ga oralno zadovolji.

Srećom, majka dečaka primetila je da joj nema deteta, pa je tako krenula u potragu. U kući svog prvog komšije zatekla je horor scenu - njen sin i komšija bili su obnaženi, a muškarac je napastvova­o nesrećno dete.

Prestravlj­ena scenom koju je zatekla odmah je otrgla dete iz kandži napasnika i pobegla, a zatim i pozvala policiju.

Nakon što je otkriven, Aleksandar je pokušao samoubistv­o. On je prekjuče

priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu, gde se branio ćutanjem.

 ??  ?? u ovoj garaži obljubljen je šestogodiš­nji dečak
u ovoj garaži obljubljen je šestogodiš­nji dečak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia