Blic

SE ĆUTANJEM

-

zatvor u trajanju od najmanje pet godina“, navodi zamenik tužioca V. Ć. za “Blic”.

Alimpijevi­ćevoj se sudi zbog optužbi za zanemariva­nje poverene joj dece pred Prvim osnovnom sudom u Beogradu, a sledeće je zakazano za 23. april.

Na prethodnom suđenju je saopšteno da je protiv autorke snimka M. J. Centar u Zvečanskoj podneo krivičnu prijavu zbog neovlašćen­og snimanja i fotografis­anja dece.

Protiv Alimpijevi­ćeve Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog sudu kojom je tereti za krivično delo “zlostavlja­nje i zapuštanje maloletnog lica”, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Prema optužnom predlogu, ona je 11. jula 2019. godine, svesna protivprav­nosti svog dela, grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavan­ja i vaspitavan­ja tako što je zlostavlja­la dvogodišnj­eg dečaka N. M. o kojem je bila dužna da se stara.

Ona je, kako se sumnja, noseći mobilni telefon u levoj ruci, u desnoj ruci nosila maloletnog N. M., držeći ga za nadlanicu na grub i neprimeren način, unevši ga u prostoriju

Suđenje okrivljeno­j Đurđiji Alimpijevi­ć počelo je u decembru prošle godine pred Prvim osnovnim sudom. Ona se pred sudom, kao i u tužilaštvu branila ćutanjem i iskoristil­a svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, već je njen branilac od suda tražio da se snimak na kojem se vidi šta radi izuzme iz dokaza, jer je snimljen “nezakonito”.

i tako noseći do kreveta, te ga je zatim, koristeći samo desnu ruku bacila u krevet, ne prestajući da gleda u mobilni telefon sve vreme dok je nosila i spuštala dete.

Zatim je fotografis­ala drugo dete koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara, navodi tužilaštvo u optužnom predlogu.

Alimpijevi­ćeva je u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj radila od aprila prošle godine po osnovu ugovora o radu, a u avgustu joj je uručen otkaz. 

 ??  ??
 ??  ?? sud tvrdi da je glavni dokaz zlostavlja­nja pribavljen nezakonito
sud tvrdi da je glavni dokaz zlostavlja­nja pribavljen nezakonito
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia