Blic

MAJE NEMA 13 GODINA, NIKO NIJE ODGOVARAO

- ANA Ž. ADŽIĆ

Razjara me to što se svi ponašaju kao da se ništa nije desilo... Moje ćerke nema već 13 godina. Ubijena je, a niko za to nije odgovarao - kaže za “Blic” Tanja Gostić, čija je starija ćerka Maja ubijena na Svetu Petku 2007, kada je nepoznati zločinac još usmrtio i Majinog mladića Željka Obradovića (22) i njegove roditelje Zorana i Dragicu u stanu u Beogradu.

Tanjina i Slobodanov­a ćerka Maja imala je samo 20 godina kada je ubijena u porodičnom stanu svog mladića u Spasenović­enoj ulici u naselju Žarkovo. Od tada njeni roditelji pokušavaju da utvrde ko je kriv za smrt njihove mezimice.

Maja je tu subotu, 26. oktobra, otišla kod svog momka jer je njegova po- rodica slavila useljenje u stan. Sledećeg jutra Milija Veljković, Zoranov prijatelj, našao je njihova tela. Obdukcija je pokazala da su žrtve ubijene iz dve vrste oružja, što ukazuje na to da su bila dvojica zločinaca. Nije bilo tragova nasilnog ulaska u stan pa se veruje da su Obradovići bar jednog od ubica poznavali i pustili ga u svoj dom. Zlikovac je Maji pucao dva puta u glavu, dok su tela Željka, Zorana i Dragice bila izrešetana. U stanu je nađeno čak 56 čaura, kao i rukavica za koju se veruje da je pripadala ubici. Na toj rukavici nisu izolovani tragovi na osnovu kojih bi bio utvrđen identitet osobe koja ju je nosila, a nije ni poslata na veštačenje u inostranst­vo, kako su očekivali Majini roditelji.

U stanu je nađena i Zoranova beležnica. U njoj je pisao ko mu i koliko novca duguje, i verovalo se da upravo ta beležnica krije ubicu, ili bar nalogodavc­a masakra u Žarkovu.

Prošli su, međutim, prvo dani, koji su prerasli u mesece, pa u godine, deceniju... ali podaci iz beležnice nisu pomogli u istrazi.

- Više od 13 godina svakog dana se molim da saznam ko mi je ubio ćerku. I zašto? Zašto nju, koja nikoga nikada u životu nije povredila, uvredila, ponizila... Izjeda me... Ponavljam da znam da moja Maja nije bila meta ubice. Našla se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu. Ni njen mladić, ni njegovi roditelji nisu bili loši... Zašto su pobijeni? pita neutešna majka.

U početku, Tanja i njen suprug su imali nadu da će monstrum koji im je uništio živote biti identifiko­van, uhapšen, kažnjen za to što je uradio. Međutim, kako su prolazile godine, njihova očekivanja su splasnula. Ipak, ni Tanja ni Slobodan se ne predaju.

- U početku policajci su nas zvali, ali su nas sada, da kažem, zaboravili. Već godinama nema poziva. Nemamo nikavih saznanja da li neko radi na toj istrazi, ko radi, i ako radi, da li ima neki novi trag. Savršeno ubistvo ne postoji i nesumnjivo je da je zločinac morao da ostavi neki traga za sobom... Mi, međutim, ne odustajemo od istine o ubistvu naše ćerke - kategoričn­a je Tanja Gostić.

Da bi pokrenuli istragu, Tanja i njen suprug su se obraćali i rukovodstv­u srpske policije.

- Primila su nas trojica saradnika ministra Nebojše Stefanović­a. Rekli su da “ubistvo ne zastareva” i da će učiniti sve... Spremna sam da se obratim i predsednik­u Aleksandru Vučiću ako će to da pomogne da se ubistvo moje ćerke rasvetli i zločinac kazni - napominje neutešna majka. 

„Niko ništa ne javlja i tako živimo godinama“, otac Slobodan

Majka ubijene Maje kaže da će sve učiniti samo da se reši ubistvo

 ??  ?? Zbog ubistva Obradovića i Maje Gostić svojevreme­no su bili uhapšeni Zoranov prijatelj i komšija Milija V. i bivši pripadnik MUP Milan P., a Rade R. i Milomir M. za iznudu. Međutim, na suđenju su oslobođeni, samo je Milan P. kažnjen sa dve godine zatvora zbog nošenja oružja.
Zbog ubistva Obradovića i Maje Gostić svojevreme­no su bili uhapšeni Zoranov prijatelj i komšija Milija V. i bivši pripadnik MUP Milan P., a Rade R. i Milomir M. za iznudu. Međutim, na suđenju su oslobođeni, samo je Milan P. kažnjen sa dve godine zatvora zbog nošenja oružja.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia