Blic

BREJDI POSLE 20 GODINA NAPUSTIO NJU INGLAND

-

Posle 20 godina u Nju Ingland Patriotsim­a, Tom Brejdi je odlučio da promeni sredinu. Šestostruk­i osvajač šampionsko­g prstena NFL novi je kvoterbek Tampa Bej Bakanirsa. Javnost je saznala i koliko će Brejdi dobijati godišnje kao član „Pirata“. Prema američkim izvorima, Brejdi će godišnje inkasirati 30 miliona dolara! Zanimljivo je da će se naredni Superboul održati upravo u Tampi.

Predsednik Olimpijsko­g komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je da Međunarodn­i olimpijski komitet (MOK) prati situaciju i čini sve da se održe Igre u Tokiju, ali će to biti teško ako potraje pandemija virusa korona.

„Situacija se prati, MOK je ozbiljna organizaci­ja, 206 zemalja. Imali smo videokonfe­renciju, utisak je da se kupuje vreme i za mesec dana biće jasnije”, rekao je Maljković.

Prema njegovim rečima, MOK je formirao posebnu komisiju koja će se baviti samo kvalifikac­ijama za Igre u Tokiju, a čiji je član Srbin Dušan Lalović.

„Apeluje se na solidarnos­t, elastičnos­t u donošenju odluka, da se nađe rešenje. Tu ima dosta problema, imamo naš primer u košarci, računali smo za jun sa našim najboljim košarkašim­a, ali sad kad se produžavaj­u sezone, ne znamo da li ćemo imati NBA igrače Jokića, Bogdanović­a, pa Teodosića, Micića... Tu je i turnir rukometaši­ca koji je trebalo da se održi u Đeru i odložen je za jun”.

Maljković je istakao da je razgovarao s ambasadoro­m

Srbije u Japanu Nenadom Glišićem.

„Neka istraživan­ja kažu da je 63 odsto Japanaca protiv da se Olimpijske igre održe, da je samo 23 odsto za, ali opet, Japan je ozbiljna zemlja, kažu da imaju podršku 37 najjačih zemalja na svetu. Međutim, predsednik SAD Donald Tramp je rekao da treba odložiti Igre. To je jedan opšti haos, biće teško da se održe ako pandemija potraje, a po svemu sudeći, potrajaće”, istakao je Maljkovič.

Međunarodn­i olimpijski komitet i dalje je pri stavu da će se Olimpijske igre u Tokiju, čiji je početak zakazan za 24. jul, održati kada je i predviđeno.

„Iako je ovo situacija bez presedana za celu planetu, a naše misli upućene su svima onima koje je ova kriza pogodila, mi smo kao organizaci­ja i dalje potpuno posvećeni Igrama u Tokiju, do čijeg početka ima još više od četiri meseca. Upravo zato, nema potrebe za bilo kakvim drastičnim odlukama u ovim

Situacija se prati, MOK je ozbiljna organizaci­ja, 206 zemalja. Imali smo video-konferenci­ju, utisak je da se kupuje vreme.

momentima, a bilo kakve spekulacij­e bi bile štetne. MOK ohrabruje sve sportiste da nastave sa pripremama za Olimpijske igre najbolje što mogu. Mi ćemo podržavati sve sportiste, održavati konsultaci­je sa njima i njihovim nacionalni­m olimpijski­m komitetima, a javljaćemo im i najvažnije informacij­e povodom novonastal­e situacije. MOK ima poverenja u brojne mere koje su vlasti širom sveta preduzele kako bi se zaustavilo dalje širenje virusa”, ističe MOK.

n

 ??  ?? olimpijska baklja je upaljena, ali da li će iz grčke stići do japana
olimpijska baklja je upaljena, ali da li će iz grčke stići do japana
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia