Blic

Natho: Kod kuće sam, trudim se da uživam

-

JEDAN OD STRANIH sportista koji je ostao u Beogradu je i fudbaler Partizana i kapiten izraelske reprezenta­cije Bibras Natho.

“Da, ceo dan ostajemo u kući”, odgovorio je Bibras Natho preko video-linka iz svog stana u Beogradu na pitanje gde i kako provodi vanrednu pauzu ne samo u fudbalu i sportu već i u normalnom načinu života.

On se trudi da razmišlja pozitivno i da u svakom problemu prepozna dobre stvari.

“Nije lako, ali situacija je ozbiljna. Vreme provodimo zajedno i trudimo se da uživamo, da igramo sportove. Igramo fudbal, košarku, tenis. Žena, deca i ja se trudimo da uživamo. Inače nemamo toliko vremena jedni za druge - oni imaju školu, a ja treninge. Lepo je da jednom možemo da imamo ovoliko vremena zajedno”, konstatova­o je Natho, ali i priznao da ne bi voleo da se ovo čekanje oduži.

Natho veruje da će se situacija rešiti pozitivno i da će se pauza završiti.

“Sve zavisi od toga šta će biti sa virusom, nadam se da će se sve uskoro proći i da ćemo moći da završimo sezonu i da se spremimo za sledeću.

Iskusni fudbaler je prokomenta­risao i odluku UEFA da se Evropsko prvenstvo odloži za 2021. Da nije bilo virusa, lako je moglo da se dogodi da Natha gledamo 30. marta na “Marakani” u finalu baraža za odlazak na EP. Naime, Srbija i Izrael bi se u Beogradu borili za jednu ulaznicu u slučaju pobede nad Norveškom, odnosno Škotskom.

“Mislim da je mudra odluka da se Evropsko prvenstvo odloži, jasno je da u ovakvoj situaciji niko ne bi mogao da se pripremi”, prokomenta­risao je Natho situaciju u kojoj se, poput naše, našla i reprezenta­cija Izraela pred gostovanje Škotskoj u baražu za odlazak na EP 2021.

Natho kaže da konačno ima vremena da bude sa decom i suprugom, ali priznaje da jedva čeka da se vrati na teren i da se nastavi sa takmičenje­m u Superligi

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia