Blic

SVE GRANICE, STIŽE UDAR KORONE

-

On je naveo da je zbog pogoršanja situacije Vlada Srbije u narednim danima prinuđena da uvede nove, dodatne, pooštrene mere.

- Od sutra u 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi za sva putnička vozila. Niko sem transportn­ih kamiona više neće moći da uđe u zemlju. U Srbiju je tokom krize ušlo 71.180 naših državljana, mnogi od njih su ozbiljni i odgovorni, ali ima i onih koji nisu. Zbog toga smo prinuđeni da kontroliše­mo tu situaciju, naročito kada su u pitanju ljudi koji su nam došli iz Italije. Ovo sve radimo da bismo zaštitili zdravlje ljudi, posebno najstariji­h građana, koji su najugrožen­iji, koje molim da se čuvaju - naglasio je Vučić i dodao da su narednih sedam dana ključni za epidemiju i da tada treba da budemo najpažljiv­iji.

Vučić je naveo oštre kazne za one koji krše mere o karantinu, ali i posebno za one koji šire lažne vesti, kao što je bila ona jučerašnja da je na pumpama nestašica benzina.

- Takvi će biti kažnjeni, za takve postoje sankcije u zakonu. To važi i za mlade ljude, sportiste, milionere, koji time valjda pokazuju koliko su važni, ali i posebno za one koji zlonamerno šire paniku kako postoje bilo kakve nestašice. Ako vam kažem da imamo dovoljno nafte i dovoljno brašna i svega ostalog, onda nemojte da brinete. Onda mogu samo da vas zamolim da ne gomilate zalihe jer će najvažniji­h namirnica uvek biti u prodavnica­ma - dodao je Vučić i obećao da će od ponedeljka biti sasvim dovoljno maski za sve građane Srbije.

Predsednik je govorio i o još nekim konkretnim merama koje će biti uvedene tokom vikenda i od ponedeljka, a odnose se na ukidanje saobraćaja i zabranu kretanja.

- Danas u podne uvodimo i meru potpunog ukidanja međugradsk­og saobraćaja, svih autobuskih i železnički­h linija. Od ponedeljka planiramo i još jednu drastičnu meru, a to je produženje zabrane kretanja ne samo od 20 časova do 5 ujutru, već tokom celog dana, za sve građane, ali ćemo o tome obavestiti ljude kada za to dođe vreme - naveo je Vučić. 

Od 103 obolela, 55 je u bolnici, šestoro je teško, a dvoje je izlečeno, međutim kada broj obolelih pređe 100, epidemija se teško kontroliše

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia