Blic

Voja Brajović: Ovo je prilika da okrenemo brojeve koje nismo dugo

-

RAZMIŠLJAM O KOLEGAMA u godinama, onima koji su, uglavnom sami. I kao kolega i kao predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije želeo bi da kažem, pa ako hoćete u izvesnom smislu i da apelujem, da mlađe kolege koje su u mogućnosti pomognu svojim starijim kolegama. Naravno, poštujući sve propise, vodeći računa o svemu o čemu treba.

Verujem da solidarnos­ti ima, da je već na delu a nadam se da će je tek biti. Što se mene tiče, trenutno se trudim da budem majstoru pri ruci, majstoru koji popravlha lift u zgradi. Hvala mu!

Predstave su, kao što znate, obustavlje­ne, snimanja odložena.

Prilike su te koje jesu. Tačnije bi bilo reći neprilike. No, to nam ostavlja i mogućnost da sa ukućanima provodimo više vremena. Ruku na srce neretko je to nešto što nam u uobičajeni­m okolnostim­a nedostaje.

Ljudi to svakako znaju ali je dobro i podsetiti se koliko je za borbu protiv anaksiozno­sti - i bilo kakve fizičke bolesti - važno mentalno zdravlje.

A ono se, između ostalog, neguje i poboljšava u komunikaci­ji. Pre svega iskrenoj. Sa samim sobom, i sa drugima- socijalnoj komunikaci­ji.

Kontekst u kome smo, znamo, nije pogodan za lične susrete. Ali zato je tu - telefon. Svi znamo da se telefonom slatko može ispričati.

Možda je ovo trenutak da okrenemo brojeve koje nismo dugo. Kad stara prijateljs­tva dobiju novi sjaj to je nešto što se pamti!

Lično nisam na društvenim mrežama ali verujem da i one ljudima mogu doneti prijatne trenutke. Kažu da se tu mogu naći i razne šale.

A dobre knjige su uvek tu. Od njih čovek uvek ima i lepotu i korist i blagodet...

I da završim kao što sam i počeo, s nadom i željom da će se mlade kolege naći svojim starijim esnafskim prijatelji­ma.

Prilike su te koje jesu. Tačnije bi bilo reći neprilike. No, to nam ostavlja i mogućnost da sa ukućanima provodimo više vremena. Ruku na srce, neretko je to nešto to nam u običajenim okolnostim­a nedostaje.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia