Blic

Mišel Barnije i princ Albert II zaraženi virusom korona

- I. Z. K. (I. Z. K. - J. R.)

BEZ PLANA B

Najveća koncentrac­ija slučajeva je i dalje na severu zemlje, gde se tela preminulih gomilaju jer su sahrane privremeno zabranjene. Italijansk­e vlasti su naložile vojsci da iznesu tela preminulih iz Bergama, jer pogrebne službe ne uspevaju samostalno da obave taj posao. Na amaterskom snimku prikazano je kako se dugačka kolona vojnih kamiona kreće tokom noći pustim ulicama i preuzima pogrebne sanduke 

BROJ OBOLELIH OD virusa korona raste među svetskim zvaničnici­ma. Princ Albert II od Monaka testiran je pozitivno na virus korona Covid-19, saopšteno je iz njegove palate u četvrtak popodne.

Kako javlja „Juronjuz“, Albert II, vladar kneževine, nastavlja s radom iz svog stana i njegovo zdravstven­o stanje nije razlog za zabrinutos­t, navodi se u saopštenju. Vest je usledila tri dana nakon što je premijer Serž Tel takođe testiran pozitivno na virus korona.

Ranije ove nedelje, princ, koji ima 62 godine, obratio se naciji i rekao da je Monako sledio primer Francuske i drugih zemalja i odredio potpunu izolaciju unutar kneževine.

Takođe u četvrtak je objavljeno i da je isti virus zarazio Mišela Barnijea, glavnog pregovarač­a EU za Bregzit. „Ja prirodno sledim sva uputstva, kao i moj tim. Moja poruka svima koji su pogođeni ili su izolovani: izaći ćemo iz ovoga zajedno“, napisao je Barnije na Tviteru.

Ranije je objavljeno i da su američki političari Mario Dijaz-balart i Ben Mekadams postali prvi članovi Kongresa koji su pozitivni na virus korona. Oni su saopštili da se dobro osećaju. 

 ??  ??
 ??  ?? palata objavila vest o vladaru monaka
palata objavila vest o vladaru monaka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia